Gorenjska
150 ogledov

Gradbeno dovoljenje po desetletjih čakanja

Osnovna šola Staneta Žagarja Miran Šubic
Kranjska osnovna šola Staneta Žagarja je ena tistih, ki novo telovadnico čakajo že leta. Zdaj je mestna občina Kranj pridobila gradbeno dovoljenje, ki vključuje tudi šest učilnic.

Že pred dvema letoma je takratni župan Boštjan Trilar javnost seznanil, da je problem »Žagarce« kot jo imenujejo domačini, rešen. Vendar pa se je izkazalo, da je takratni župan pozabil na gradbeno dovoljenje, ker so okoliški stanovalci začeli boj za zaščito svojih pravic oziroma miru. Tako je v vodo padlo tudi javno zasebno partnerstvo, ki bi obremenilo občinski proračun za več kot šest milijonov evrov.

Novo vodstvo občine je lokacijo telovadnice premaknilo, dogovorili so se o razveljavitvi pogodbe za partnerstvo in po besedah župana Matjaža Rakovca tudi za cenejšo gradnjo oziroma ceno celotne naložbe za kranjske davkoplačevalce. Sredstva bodo namreč pridobili tudi iz evropskih in drugih virov, najbolj razveseljiv pa je podatek, da so v teh dneh pridobili – gradbeno dovoljenje.

Osnovna šola Staneta Žagarja | Avtor: Miran Šubic Miran Šubic

»Učenci naše šole nimajo enakih pogojev za športno vzgojo kot drugi in zasilne rešitve so bile pri nas stalnica kot tudi druge prostorske omejitve. Veseli me, da se je končno premaknilo in po lanskoletnih slabih izkušnjah z gradbenim dovoljenjem, je zdaj očitno župan s svojo upravo našel rešitev in zdaj nam res preostane samo še dejanska gradnja prepotrebnih prostorov,« je dejala Fani Bevk, ravnateljica šole.

Novi prostori Urgence UKC Ljubljana. Kranj ali Jesenice Gorenjska Virus opozoril: Gorenjska potrebuje regijsko bolnišnico

OŠ Stane Žagar sicer v tem šolskem letu obiskuje 497 učencev, imajo pa 62 zaposlenih (od tega je strokovnih sodelavcev 44). Za telovadnico in sploh boljše pogoje dela so si prizadevali leta, zdaj pa je pridobljen tudi ključni dokument za pridobivanje denarja iz drugih virov, iz katerih pričakujejo skupaj 1,7 milijona evrov za to naložbo, ki bi po sedanjih ocenah stala pol manj, kot če bi gradili po modelu partnerstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice