Gorenjska
2706 ogledov

Gradijo podhode za dvoživke

regionalna cesta Kranj-Jeprca, gradnja M. Ha. Ko se je že zdelo, da bodo položili samo še fini asfalt in narisali črte, je prišlo zaradi žab do sprememb. In tako spet kopljejo ...
V teh dneh se spet "dogaja" na regionalni cesti Jeprca(Medvode)–Labore (Kranj). Zaradi del so namestili semaforja. Na odseku omenjene regionalne ceste, ki so jo začeli obnavljati septembra 2021, so se zdaj namreč lotili gradnje podhodov za dvoživke.

Iz Direkcije RS za infrastrukturo so nam namreč konec junija, ko smo jih vprašali, kdaj bo končana rekonstrukcija oziroma obnova 4,4-kilometrskega odseka (po prvotnih načrtih je bil rok za dokončanje januar 2022, drugi rok je bil maj 2022), odgovorili, da so na osnovi spomladanskega monitoringa ugotovili večje število prehodov dvoživk, zato bo podjetje Inkaing še pred zaključkom obnove oziroma pred položitvijo finega asfalta zgradilo 10 podhodov za dvoživke z betonskimi cevmi z izvedbo vhodno-izhodnih portalov na obeh straneh nasipne brežine.

Pojasnili so nam še, da bo izvajalec del, Gorenjska gradbena družba, tako lahko z deli zaključil potem, ko bodo zgrajeni ti podhodi, to pa bo v jesenskem času.

regionalna cesta Medvode-Kranj, obnova CESTA KRANJ–JEPRCA Gorenjska Obnova se bo zavlekla kar za štiri mesece Kranj-Medvode, magistralna cesta, obnova, zastoj PROMET Gorenjska Sprememba: popolna zapora Kranj–Jeprca najprej 23. in 24. aprila Regionalna cesta Kranj-Jeprca, obnova, kraj Meja CESTA KRANJ–JEPRCA Gorenjska Niso vedeli za žabe
Komentarjev 4
  • miha.z 08:42 07.avgust 2022.

    To je lahko samo pri nas, na tej cesti še nikoli nisem videl žabe, na tistih koncih kjer prečkajo ceste jih težko zgrešiš.

  • QSprm 08:22 05.avgust 2022.

    Birokratska sodrga se norcuje iz davkopacevalcev. Ta del je v gradnji ze vec kot eno leto. Na novo so polozili grob asfalt, da bi ga zdej prekopavali. Kaj res ni nihce od teh izrojenih degenerirancev pomislil na cevi ob zacetku ...prikaži več del. Nic ni narobej z obnovo in gradnjo, vse je narobej z epskim meckanjem teh mozgansko mrtvih stvorov.

  • radovednica 07:56 05.avgust 2022.

    In zaradi te bedarije, ki nas davkoplačevalce stanejo naš denar, so dela, zapore in omejitve prometa. Groza, v kakšni bebavi državi živimo. A zdaj je pa ta nagravžna golazen bolj pomembna od ljudi?