Gorenjska
6100 ogledov

Niso vedeli za žabe

Regionalna cesta Kranj-Jeprca, obnova, kraj Meja M. Ha. Regionalna cesta Kranj-Jeprca v obnovi od septembra 2021, posneto junija 2022 blizu kraja Meja.
Prav nič ne kaže, da bi bila obnova 4,4 kilometrskega odseka regionalne ceste Kranj (Labore)–Jeprca, ki so jo začeli obnavljati lani, kmalu dokončana. Že nekaj časa ni tu nobenega gradbenega stroja, zato smo se za pojasnila obrnili na Direkcijo RS za infrastrukturo.

Kot smo že poročali, je Direkcija za infrastrukturo podpisala pogodbo z  Gorenjsko gradbeno družbo za celovito obnovo regionalne ceste v dolžini 4,4 kilometra v vrednosti 2,91 milijona evrov, dela pa bi morala biti končana do konca januarja 2022 oziroma v 120 dneh. Z deli so pričeli septembra 2021, zaradi obnove, ki je potekala pod prometom, so bile vzpostavljene delne zapore z izmenično enosmernim prometom in tudi delne zapore z dvosmernim prometom.
A konec januarja so nam z direkcije pojasnili, da bodo dela predvidoma končana konec maja 2022, saj so potrebna dodatna dela zaradi zagotovitve ustrezne širitve bankin.

No, zdaj se bliža konec junija, a cesta je uradno še vedno v gradnji, fin asfalt še ni položen ...

Na vprašanje, kaj se dogaja, ali je bil sklenjen še kakšen ankes k pogodbi oziroma ali bo gradbeni izvajalec zaradi zamude denarno kaznovan, so nam danes z direkcije poslali presenetljiv odgovor.

"Obnova vozišča ceste R1-211 na odseku 0211 Kranj (Labore)–Jeprca od km 3,680 do km 8,080 in na odseku 0212 Jeprca–Lj. (Šentvid) od km 0,000 do 0,123 je v zaključni fazi. Od km 6,120 do km 7,920 so na osnovi spomladanskega monitoringa ugotovili večje število prehodov dvoživk, zato je potrebno pred samim zaključkom obnove (zaključno-obrabni sloj asfalta) izvesti 10 podhodov za dvoživke z betonskimi cevmi z izvedbo vhodno–izhodnih portalov na obeh straneh nasipne brežine.

Za izvedbo podhodov za dvoživke na cesti R1-211, odsek 211 Kranj (Labore)–Jeprca od km 6,120 do km 7,920 je v podpisu pogodba z izvajalcem INKAING d.o.o. V sklopu gradbenih del so načrtovani izkopi ustrezne širine in globine za posamezne podhode, vključno z odstranitvijo starega betonskega dela vozišča, polaganje in obdelava notranjosti cevnih podhodov ter ponovno vgradnjo izkopanih slojev vozišča. V skladu s pogodbo, ki je v podpisovanju, je rok za izvedbo 60 dni po podpisu pogodbe.
Glede na zgoraj navedeno bo izvajalec, Gorenjska gradbena družba, d. d., z vsemi deli lahko zaključil (izvedba zaključno-obrabnega sloja asfalta) po izvedbi podhodov za dvoživke, predvidoma v jesenskem času," so odgovorili z direkcije.

Komentarjev 2
  • goldy_z 17:39 23.junij 2022.

    Vsa leta do zdaj so žabe znale čez cesto brez kanalov.A zdaj pa kar naenkrat to ne znajo več.Saj niste resni.

  • PaPajapopi 14:29 23.junij 2022.

    In za žabe niso vedeli ? ? ? Popolni nesposobneži ! ! ! In za to šalabajzersvo bodo še plačani ? ? ?

Sorodne novice