Gorenjska
1515 ogledov

Gradnja bo potekala pol leta dlje, do novembra

Novice: Gradnja bo potekala pol leta dlje, do novembra - Gradnja, krvavški vodovod, voda, občina Cerklje na Gorenjskem
1/2
spletna stran Občine Cerklje na Gorenjskem V sklop gradnje krvavškega vodovoda je zajeto več kot 24 kilometrov cevovodov, sodoben objekt za pripravo vode z ultrafiltracijo, nov vodohran, ...
"Gradnja novega krvavškega vodovoda poteka skladno z noveliranim terminskim planom. Zaradi razglašene epidemije COVID-19 se je rok izvedbe v soglasju z Ministrstvom za okolje in prostor podaljšal do novembra 2022, ko je določen rok zaključka vseh del," so nam danes pojasnili iz Občine Cerklje na Gorenjskem.

Občina Cerklje na Gorenjskem in Ministrstvo za okolje in prostor sta v obliki dodatka k pogodbi o sofinanciranju na novo določila rok dokončanja del, so razložili iz Občine. Na vprašanje, kdaj previdoma bodo občani lahko pili vodo iz novega vira, pa smo dobili kratek odgovor, da takrat, ko bo vodovod zgrajen in bo pridobljeno uporabno dovoljenje. Upravljalec celotnega novega vodovoda bo Komunala Kranj.

Občina Cerklje na Gorenjskem je s 43-odstotnim deležem vodilna občina  tega projekta,  po zadnjih podatkih vrednega 14,6 milijona evrov. S 7,2 milijona evrov nepovratnih državnih in kohezijskih sredstev ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija. Delež Mestne občine Kranj znaša 11 odstotkov,  občine Šenčur 16 ter občini Vodice in Komenda pa imata vsaka po 15 odstotkov.

Rok za dokončanje del so podaljšali februarja letos, potem ko je bilo jasno, da gradnja spomladi, v preteklosti se je omenjalo maj 2022, ne bo končana.

Projekt, uradno se imenuje Oskrba s pitno vodo na območju Zgornje Save - 1. sklop, obsega gradnjo več kot 24 kilometrov cevovodov, ureditev vodovodnega zajetja Krvavec, gradnjo sodobnega objekta za pripravo pitne vode z ultrafiltracijo, nov vodohran Taber in 10 vodovodnih vozlišč. Naložba bo omogočila dolgoročno zanesljivo in kakovostno oskrbo s pitno vodo za skoraj 30.000 prebivalcev na območju občin Cerklje, Komenda in Vodice ter dela občin Šenčur in Kranj.

Gradnja, krvavški vodovod, voda, občina Cerklje na Gorenjskem | Avtor:

Izbrani gradbeni izvajalec Gorenjska gradbena družba je z deli pričel maja 2020, vmes pa se je pojavilo več težav, med drugim je bil teren, kjer so nameravali graditi vodohran, plazovit, zato so morali najti novo rešitev. Že lani pa smo poročali  tudi o zapletu, ker občine Komenda, Šenčur in Vodice zato, ker ni bila podpisana pogodba, niso sproti poravnavale svojih obveznosti. Verjetno pa bo, tudi zaradi čedalje višjih materialov cen,  projekt na koncu nekoliko dražji.

 

 

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice