Gorenjska
468 ogledov

Igor Velov ni priznal krivde

Igor Velov Saša Despot
Nekdanji direktor Agencije za varnost prometa Igor Velov, ki mu specializirano državno tožilstvo očita jemanje podkupnine, danes na predobravnavnem naroku na ljubljanskem okrožnem sodišču krivde ni priznal.

Tožilec Luka Grasselli je predlagal zaslišanje vseh prič, ki so bile zaslišane med preiskovalnim postopkom. Velovov odvetnik Blaž Kovačič Mlinar nasprotno ni videl potrebe po zaslišanju vseh prič, saj si želi hitrega sojenja, da Velov čimprej opere svoje ime. Velov je v izjavi po naroku dejal, da gre za zlonamerne in neutemeljene obtožbe. Prepričan je, da se bo to skozi postopek tudi dokazalo. Zagovornik Kovačič Mlinar pa je ocenil, da je že preiskava pokazala, da obtožbe o neupravičenem zahtevanju darila ne držijo, da jih ni potrdila nobena priča. Podrobnosti obtožnice bo tožilec Grasselli predstavil ob pričetku sojenja, sodnica Jasmina Javornik pa bo datum glavne obravnave še določila.

Po pisanju medijev je specializirano državno tožilstvo obtožnico zoper Velova na sodišče vložilo marca 2020. Očita mu, da je leta 2016 na službenem sestanku z ljubljanskim podjetjem, ki naj bi naredilo aplikacijo za varne šolske poti, pridobitev posla, vrednega 20.000 evrov, pogojeval z nakazilom 4000 evrov boksarskemu klubu iz Kranja. A poslovnež se za plačilo podkupnine ni odločil, temveč je kaznivo dejanje oz. njegov poskus naznanil, so poročale Slovenske novice. Velov je za omenjeni časnik očitke zavrnil. Kot pravi, vse temelji na izjavi ene osebe.

Igor Velov Slovenija Nekdanji direktor AVP obtožen jemanja podkupnine
Komentarjev 1
  • Ender3 18:43 02.september 2022.

    A je, kateri od teh modelov že kdaj, karkoli priznal. Če bo pri njem prišlo do epiloga bi bila to bolj izjema, kot pravilo..Takle mamo...