Gorenjska
443 ogledov

Igor Velov stavi na razvoj za ljudi

Peter Šalamon
Edini letošnji dosedanji neodvisni kandidat za župana Mestne občine Kranj Igor Velov je danes vložil svojo kandidaturo.

»Mestni občini Kranj bije ura pet minut do dvanajstih oziroma je zadnji čas, da jo prebudimo iz razvojnega spanca,« je današnjo predstavitev začel kandidat za župana Mestne občine Kranj Igor Velov. Kot je izpostavil, je edini kandidat brez podpore kakršne koli politične stranke. Na volitve se tako podaja s podpisi volivk in volivcev. Za svojo kandidaturo je tako zbral preko 500 podpisov, tako da je svojo kandidaturo danes že vložil.

»Ne glede na to, da se v vsakem mandatu nekaj naredi, nenazadnje župan v svojem mandatu porabi 250 milijonov evrov, ocenjujem, da Kranj zaostaja za podobnimi in tudi manjšimi občinami. Zaostaja pa predvsem na področjih stanovanj, oskrbe starejših, infrastrukture in še marsičesa,« je izpostavil Velov. Poudaril je, da je bilo v mandatu 2006 do 2010, ko je  bil podžupan Mestne občine Kranj, veliko več narejenega. Tako je po njegovih besedah takrat občina pridobila več neprofitnih stanovanj kot v zadnjih 12 letih, da je bilo veliko več narejenega v starem mestnem jedru kot tudi na področju gospodarstva, ko so kupili zemljišča za vzpostavitev poslovne cone v Hrastju. Ob vsem tem pa je izpostavil, da bo kot župan na prvo mesto postavil občanke in občane, šele nato pa bo delal za turiste, goste in ostale.

Kandidata za župana Mestne občine Kranj so ob današnji predstavitvi podprli tudi predstavniki treh generacij – mladih, srednje generacije in starejših. Na volitve pa se tudi letos podaja s svojo Listo za razvoj Kranja. Na njej bo kandidiralo 33 različnih posameznikov, ki bodo, po besedah Velova, zmagovalna ekipa za mestni svet.

Igor Velov LOKALNE VOLITVE Gorenjska Peti kandidat za župana Kranja
Komentarjev 2
  • stilist 21:05 18.oktober 2022.

    Makedonec z aferami, bi bil spet rad na plečih nas, davkoplačevalcih.

  • Ender3 18:42 18.oktober 2022.

    Kaj, se tega Velova ne da, ustavit. Afera za afero on pa še vedno misli, da je potreben in pomemben. Bolan ego ...