Gorenjska
3296 ogledov

Peti kandidat za župana Kranja

Igor Velov Osebni arhiv
Že nekaj časa se je v Kranju govorilo še o enem županskem kandidatu na letošnjih lokalnih volitvah.

Na letošnjih lokalnih volitvah se bo za položaj župana Mestne občine Kranj potegoval tudi Igor Velov, ki v mestnem svetu deluje že pet mandatov. Na zadnjih volitvah je bil izvoljen s svojo Listo za razvoj Kranja. Kot je povedal za Žurnal24, je že zbral dovolj podpisov za vložitev kandidature za kranjskega župana. »To mi potrjuje, da imam podporo med občani, kar mi največ pomeni. Sem edini nestrankarski in neodvisni kandidat, ki bo kandidiral s podporo občank in občanov. Poleg tega me podpira neodvisna Lista za razvoj Kranja, ki uspešno že deluje v občinskem svetu,« nam je povedal Velov. Zakaj se je odločil za kandidaturo in več o programu, pa bo več povedal v prihodnjih dneh.

Igor Velov je rojen leta 1977 v Kranju, kjer je odraščal in danes živi z družino. Je poročen in oče šestih otrok. Leta 2002 je z neodvisno in nestrankarsko listo Mladi za razvoj Kranja postal član Sveta Mestne občine Kranj, v katerem deluje že pet mandatov. V obdobju od 2006 do 2010 je bil kranjski podžupan. Funkcijo je nastopil kot doslej najmlajši podžupan Kranja. Decembra 2017 pa je bil potrjen v Državni svet RS za dobo pet let. Izvoljen je bil kot predstavnik lokalnih interesov v okraju 9, ki pokriva občine Kranj, Škofja Loka, Tržič, Šenčur, Cerklje na Gorenjskem, Naklo, Žiri, Železniki, Gorenja vas-Poljane, Naklo, Preddvor in Jezersko. Spomnimo se ga tudi kot direktorja Javne agencije za varnost prometa, ki pa ga je vlada leta 2019 razrešila s te funkcije, ko so se pojavila namigovanja, da je domnevno avtomobil vozil pijan.

V Kranju je tako do sedaj znanih pet kandidatov za župana, in sicer poleg Velova in dosedanjega župana Matjaža Rakovca še Ivo Bajec, ki ga podpirajo SDS, NSi in SLS, Zoran Stevanović s svojo stranko Resni.ca ter Aleksander Svetelj, ki ga podpira Več za Kranj.

LOKALNE VOLITVE Gorenjska Znan še en županski kandidat Zoran Stevanović LOKALNE VOLITVE Gorenjska Bo boj za županski stolček enak kot pred štirimi leti? LOKALNE VOLITVE Gorenjska V župansko tekmo se vključuje tudi Več za Kranj
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.