Gorenjska
362 ogledov

Izzivi so veliki tudi za mestne občine

Ministrstvo za javno upravo
Kranjska župan Matjaž Rakovec in podžupan Janez Černe sta ministrici za javno upravo Sanji Ajanović Hovnik predstavila aktualne izzive in projekte, s katerimi se sooča in jih izvaja Mestna občina Kranj.

Župan Rakovec je na srečanju z ministrico za javno upravo Ajanović Hovnik med drugim izpostavil uspešen projekt na področju digitalizacije v občini, ki bo postala prva očina v Sloveniji z vzpostavljeno digitalno platformo, omenil pa je tudi vprašanje umeščenosti upravne enote v prostore občine.

Matjaž Rakovec, Jure Valjavec, podpis pogodbe, Mestna občina Kranj, T2 PAMETNO MESTO Gorenjska Kranj utira pot digitalni preobrazbi

Rakovec je sicer tudi predsednik Združenja mestnih občin Slovenije, tako da so sogovorniki spregovorili tudi o Zakonu o financiranju občin in izračunu njihove primerne porabe. Dotaknili pa so se še področju javnega naročanja, saj se v zadnjem času naročniki soočajo s posledicami draginje tudi pri javnem naročanju živil in energentov.

Predstavniki ministrstva so na sestanku izpostavili, da se zavedajo spremenjenih okoliščin na trgu, zato je bilo, z namenom predstavitve dobrih praks skupnega javnega naročanja in praks javnega naročanja živil in energentov, že v začetku julija izvedeno brezplačno usposabljane za javne naročnike. Ob tem pa je pogovor potekal tudi o vključevanju krajevnih skupnosti v javna naročila. Ministrica in župan sta se še dogovorila za nadaljevanje sodelovanja, predvsem v luči iskanja rešitev z Združenjem mestnih občin Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.