Gorenjska
96 ogledov

Triglav z Nafto izenačen

Nk Triglav NK Triglav/Facebook Izid domače tekme proti NK Nafta 1903 je bil izenačen.
Danes so nogometaši kranjskega Triglava na domačih tleh po daljšem premoru odigrali tekmo druge slovenske nogometne lige. Dvoboj z NK Nafta 1903 se je končal izenačeno (1:1). Preboj v prvo ligo bo težek scenarij, a je glavni cilj kluba izgraditi mlado ekipo prihodnosti.

Ekipa, ki jo sestavljajo člani, stari v povprečju tam nekje med 17 in 20 let, je po menju trenerja ekipe, Boštjana Mikliča, proti Nafti (1:1) odigrala odlično, s tem pa še nadgradila igro iz četrtkovega pokalnega dvoboja s Celjani (1:2). Za zadetek domačinov proti Nafti je tokrat poskrbel Albin Ahmetaj.

Mlada ekipa na visoki ravni

Čeprav niso v samem vrhu drugoligaške lestvice (trenutno so na 7. mestu), mladi igralci dobivajo z vsako tekmo dragocene izkušnje. "Ekipo smo načrtno pomladili, saj je to ekipa naše prihodnosti. Zavedamo se, da imamo izredne bisere v mladinski ekipi in to bomo skušali unovčiti," je glede njihovega razvoja optimističen Miklič. Večje priložnosti kot v Triglavu, da bi si tako mladi pridobili toliko članskih izkušenj, ne bodo dobili, dodaja. "Na njih je, da postanejo gospodarji nogometnih zelenic."

Priprave kljub epidemiji uspele

Kljub omejitvam zaradi epidemije se je ekipa v času brez drugoligaških tekmovanj (zadnja tekma lige je bila šele oktobra) lahko uspešno pripravljala – seveda s številnimi prilagoditvami. Odigrali so kar nekaj zelo močnih prijateljskih tekem, med drugimi priti Domžalam, Sarajevu, Tuzla Cityju. Glavna naloga jim je tako uspela: "Naloga strokovnega štaba je bila, da obdržimo igralce na čim višjem tekmovalne nivoju. Bili smo tudi na krajših pripravah v Umagu. Sicer smo imeli odlične vremenske pogoje in dober teren za delo tudi v Kranju," je povedal Miklič.

Puške ne bodo vrgli v koruzo

Preboj v prvo ligo bi bil za ekipo letos kar težak, a nogometaši ne mečejo puške v koruzo. Ob spremembi pogojev bi bil to morda lahko vendarle uresničjiv cilj: "Če bi NZS upoštevala naš predlog, da se v izločilnih bojih dajo točke na pol, kot v nekaterih državah, potem bi lahko na to tudi realno računali. Ob sedanjih pogojih je to bistveno težje," ugotavlja trener ekipe. Sicer pa je prvi cilj kluba izgradnja mlade ekipe, ki bo okostje kluba v prihodnjih letih, dodaja: "Ni me strah prihodnjih tekem, saj pričakujem, da bodo z izkušnjami samo še rastli. Predvsem pa naj uživajo. Tako kot jaz z njimi."

Naslednjo tekmo lige bodo odigrali prihodnjo soboto v Ajdovščini proti NK Primorje eMundia. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice