Gorenjska
17256 ogledov

Kranj bo bogatejši za še eno stanovanjsko naselje

1/12
Dolnov
Podjetje Dolnov bo v Kranju postavil novo naselje, in sicer sosesko Dolnov Zlato polje.

"Za gradnjo na Zlatem polju smo se odločili, ker smo vedno želeli pustiti pečat v svojem mestu. To je naš najbolj ambiciozen projekt doslej, v katerem bomo uporabili vse znanje, pridobljeno skozi našo bogato kariero. Prav tako je Kranj trenutno zelo privlačna lokacija, saj ima vso potrebno infrastrukturo, a je mesto kljub temu tiho in umirjeno," je za Žurnal24 povedal tehnični direktor podjetja Dolnov, proizvodnija, inženiring, trgovina, d.o.o., Primož Đuričić Žibert.

 | Avtor: Peter Šalamon ŽURNAL24 Peter Šalamon ŽURNAL24

Soseska Dolnov Zlato polje bo obsegala šest blokov in 226 stanovanj. "Začeli bomo z gradnjo kletnih etaž in blokov B, C in D, pod katerimi bosta dve etaži kleti. Zgradili bomo tudi vso komunalno infrastrukturo za celotno območje naših blokov. To bo predstavljalo 1. fazo v projektu, ki bi morala biti dokončana do konca leta 2024. Stanovalci se bodo lahko vselili v bloke B, C in D do marca 2025. 2. faza projekta pa bo vsebovala še gradnjo ostalih treh blokov E, F in G, ki bodo zaključeni in pripravljeni za vselitev v letu 2025," pojasnjuje Đuričić Žibert. Vrednost projekta ocenjujejo na okrog 35 milijonov evrov.

 | Avtor: Dolnov Dolnov

 | Avtor: Dolnov Dolnov

Kot je še povedal Đuričić Žibert, je interes za stanovanja zelo velik, saj imajo že več kot 50% stanovanj neobveznih rezervacij. "V projektu so vse od 2 sobnih do 5 sobnih stanovanj, torej vse od 45 m2 do 120 m2,  ki so namenjena vsem generacijam in velikostim družim ali pa posameznikom. V tem projektu lahko vsak najde stanovanje zase. Cene bodo objavljene na spletni strani v roku 3 mesecev, lahko pa zaprosite za ponudbo na naš mail.".

 | Avtor: Dolnov Dolnov

Da se začenja gradnja novih stanovanj na Zlatem polju, veseli tudi Mestno občino Kranj. "V Mestni občini Kranj (MOK) toplo pozdravljamo potezo družbe Dolnov, saj v Kranju še vedno kronično primanjkuje stanovanj. V MOK zato potencialnim investitorjem poskušamo pri tem čim bolj pomagati, predvsem s tem, da zagotovimo prostorske pogoje, ki omogočajo, da lahko investitorji v Kranju gradijo v skladu z veljavno zakonodajo. Sprejetih je več občinskih podrobnih prostorskih načrtov, med drugim tudi OPPN Mlaka pri Kranju, OPPN Soseska Ob Savi, OPPN KR SA 2 (Aquasava) ter LN Planina vzhod in SD ZN Zlato polje, ki dopuščajo gradnjo večstanovanjskih sosesk. Že v preteklosti sta bila sprejeta LN Britof jug in LN Pševo, ki sta bolj namenjena individualni stanovanjski gradnji in veseli nas, da se je na tem področju zadnji dve leti začelo konkretno premikati," pravi župan Matjaž Rakovec in dodaja: "Nekaj stanovanjskih gradenj je že zaključenih, nekaj večjih stanovanjskih projektov pa se bliža izvedbi, poleg gradnje prve faze Kranjske iskrice, za kar je investitor že pridobil pravnomočno gradbeno dovoljenje, še projekt izgradnje predvidoma 226 različno velikih stanovanj na Zlatem polju s podzemno garažo, potem ko pridobijo gradbeno dovoljenje za objekte. Ob tem je v načrtu tudi ureditev ustrezne infrastrukture, dovoznih cest in četrtega kraka semaforiziranega križišča, za kar pa gradbeno dovoljenje že imajo. To bo vsekakor dobrodošla pridobitev, še zlasti pa na Zlatem polju, kjer je v prihodnjih letih načrtovanih več investicij, med drugim Dom za starejše Zlato polje, Severna vrata in, upamo, tudi regijska bolnišnica."

STANOVANJA Gorenjska Naselje Ob Savi bo začelo rasti prihodnje leto
Komentarjev 4
  • Beni99 10:33 14.september 2023.

    Pozdravljeni! Vsi tisti, ki nameravate kupiti zgoraj omenjena stanovanja vam v imenu stanovalcev Dolenčevi vrtovi iz Škofje Loke , kjer je bil investitor Dolnov iz Kranja svetujemo, da tega ne storite. Investitor Dolnov in graditelj homplan enostavno ne vedo kaj ...prikaži več pomeni graditi v letu 2023. Po 2letih od vselitve se v Sk.Loki še vedno odpravlja napake. Predlagamo obisk v Sk.loki in se prepricajte sami.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 22:23 31.maj 2023.

    Pošteno do potencialnih kupcev bi bilo, če se soseski namesto izbranega nadene kakšno bolj ustrezno ime. Npr. ime, Soseska med daljnovodi, bi bilo naravnost idealno za to mikrolokacijo, pa tudi Soseska pri naravni parfumeriji, bo vsaj parkrat letno ustrezala svojemu ...prikaži več imenu... Najbolj zanimivo pa je, da bodo stanovanja, ki se bodo prav tako kmalu začela graditi za potrebe Stanovanjskega sklada in kjer bo cena za kvadratni meter verjetno precej nižja, na primernejši lokaciji za lagodno domovanje.

  • Gandolf 10:12 31.maj 2023.

    Pozidali bodo najlepšo obdelovalno zemljo,ki nam kmalu ne bo več potrebna saj bomo lahko kupili krompir iz Indije čez cesto Lidlu!