Gorenjska
2878 ogledov

Kranj že pripravljen na vroče poletje

Zavod za turizem in kulturo Kranj
Ulice Kranja postajajo vse bolj živahne in zaznati je veselo pričakovanje po poletju. To pa letos prinaša spet pestrejše dogajanje.

Središče koncertnega dogajanja bo osrednji kranjski avditorij v gradu Khislstein. Letno gledališče Khislstein bo od maja do septembra gostilo pisan nabor koncertov. Med drugim bodo nastopili Perpetuum Jazzile, Gibonni, Magnifico, Hamo & Tribute 2 Love, Siddharta, Nina Pušlar, M!2 in Petar Grašo. Sredi avgusta si boste lahko ogledali tudi opero Carmen. Najcenejše vstopnice za koncerte so naprodaj od torka, 19. aprila 2022, na prodajnih mestnih Eventim in Petrol servisih. Te bodo na voljo le do 9. maja. Drugi paket cenejših vstopnic pa bo na voljo do 20. junija.

Na vroče poletne dni se bodo obiskovalci Kranja lahko hladili tudi pod grajsko lipo na gradu Khislstein, kjer bodo poletni sredini večeri v juliju in avgustu obarvani z dobro glasbo, vrhunskimi izvajalci, odlično kulinariko in sproščenim druženjem. Ob torkih v juliju in avgustu pa bo vrt gradu Khislstein kulturno obarvan, saj bo postal prizorišče literarnih pogovorov in gledaliških predstav. Vsebine za Torkov kulturni vdih bodo prispevali Prešernovo gledališče Kranj, Gorenjski muzej in Mestna knjižnica Kranj.

 | Avtor: Primož Pičulin Primož Pičulin

V julijskih in avgustovskih četrtkih se bo amfiteater ob vrtu gradu Khislstein spremenil v kino na prostem. Obisk filmskih projekcij na Vovkovem vrtu je brezplačen.

 | Avtor: Jošt Gantar Jošt Gantar

Vrt gradu bo letos tudi športno obarvan, saj bodo od maja do avgusta potekala druženja kolesarjev, ki se bodo na Kranjski kolesarski roži pripravljali na kolesarsko amatersko dirko L'Étape Slovenia by Tour de France, ki bo v Kranju potekala od 3. do 4. septembra.

Kolesarstvo Gorenjska V Slovenijo prihaja sloviti Tour de France
Komentarjev 1
  • Norma_Ouellette 09:12 21.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎