Gorenjska
485 ogledov

Kranjska nogometaša ujetnika virusa

josip ilicic fiorentina sassuolo EPA
Nogometna Evropa se je klanjala kranjskemu nogometašu v dresu Atalante iz Bergama Josipu Iličiću, slednji pa je potem pristal v – karanteni. Tekma med Atalanto in Valncio v ligi prvakov kjer je popularni Jojo zabil kar 4 gole pa velja celo za enega najbolj spornih športnih dogodkov pri razširjanju nevarnega virusa.

In če je usoda Iličića bolj znana in s tem tudi bizarna, je v Padovi »ujet« še en kranjski nogometaš in občasni reprezentant – Siniša Anđelković. Slednji je ubral podobno nogometno pot kot Jojo – iz kranjskega Triglava preko Ptuja v Maribor in potem na Sicilijo. Zdaj nastopa v tretji italijanski ligi za Padovo, ki ga je v svoje vrste pripeljala, ker se želi uvrstiti višje. Sicer pa je do zdaj brcal za nekaj italijanskih klubov prve in druge lige, kariera pa se počasi končuje. Oba Kranjčana sta proizvod domače nogometne šole. Iličić je bil prav ob izbruhu pandemije v središču pozornosti evropske nogometne javnosti, bil pa je proglašen tudi za naj igralca enega kroga lige prvakov ter je najstarejši štirikratni strelec v zgodovini tega tekmovanja.

Sicer pa je Italija proslavila še enega Kranjčana, ki je tam odigral rekordnih 11 sezon in celo kot prvi slovenski profesionalec »osvojil« italijanske navijače. Matjaž Florjančič živi na Hrvaškem (prav na Reko je odšel iz Triglava), nedavno pa se je preizkusil tudi v trenerski vlogi pri kranjski Zarici, a brez posebnega uspeha….

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.