Gorenjska
307 ogledov

KRsKOLESOM spet tudi na elektriko

V ponedeljek so se na postajališča sistema KRsKOLESOM vrnila tudi električna kolesa, v drugo sezono pa je vstopil projekt Gorenjska.bike.

Mestna občina Kranj (MOK) je prvič doslej uporabnikom sistema KRsKOLESOM tudi v zimskem obdobju zagotovila uporabo navadnih koles. Zaradi dobrega vzdrževanja so kolesa hladno obdobje z občasnimi snežnimi padavinami uspešno prezimila na prostem. V ponedeljek pa so se na postajališča vrnila tudi električna kolesa.

V kranjskem sistemu izposoje koles, ki s 74 električnimi kolesi predstavlja največji elektrificiran sistem izposoje koles v Sloveniji in ima trenutno kolesarske postaje za izposojo e- in navadnih koles na 28 lokacijah, je letos med drugim v načrtu uvedba dveh trikolesnikov. »Na voljo bosta na postajah pred vstopom v mestno jedro, s čimer želimo omogočiti lažjo dostopnost ožjega mestnega središča gibalno oviranim ter lažjo dostavo manjših paketov najemnikom ali lastnikom objektov in s tem dodatno zmanjšati promet v mestnem jedru. V sklopu gradnje parkirišča P+R na Zlatem polju pa je predvidena tudi nova postaja z 20 ključavnicami,« pojasnjuje župan Matjaž Rakovec.

 

Ponovno s kolesom tudi po Gorenjski

S ponedeljkom je ponovno zaživel tudi projekt Gorenjska.bike, ki je nastal lani v okviru operacije Hitro s kolesom. V gorenjski mreži za izposojo koles je na voljo 28 postaj v kranjski občini, šest v jeseniški, pet v radovljiški, tri v tržiški in ena v občini Naklo. V sistem, v katerem je trenutno 245 koles, od tega okoli 60 odstotkov s pomožnim električnim pogonom, se je možno prijaviti preko spletne strani Gorenjska.bike ali preko aplikacije za pametne telefone MOBILN.SI.

Na spletni strani projekta so objavljeni tudi veljavni ceniki, opis paketov in druge informacije glede uporabe sistema. Uporabnik lahko izbira med letnim paketom in mesečnim paketom, ki so tudi letos na voljo po promocijski ceni s 50-odstotnim popustom in je tako za letni paket za navadna kolesa treba odšteti 12,5 evra, za električna kolesa pa 25 evrov.

Vse informacije pa lahko, poleg na spletni strani, dobite tudi v novem, ta teden odprtem Centru trajnostne mobilnosti na Planini v Kranju.

KRANJ Gorenjska Zaživel prvi Center trajnostne mobilnosti na Gorenjskem
Komentarjev 1
  • Michael_Cuadra 18:26 12.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dost0p do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦