Gorenjska
1342 ogledov

Layerjeva hiša vstopa v novo sezono

Kot je v navadi, v Layerjevi hiši v novo sezono umetniških razstav in kulturnega dogajanja vstopajo na Prešernov dan, na osrednji slovenski kulturni praznik.

»Letos vam pripravljamo vsebine, ki vas bodo nagovorile na načine, ki so nam v realnosti zadnjih dveh let postali rahlo tuji. Pridružite se nam, da na terasi kavarne ali v galerijskih prostorih rečemo kakšno o umetnosti, kulturi, poeziji in še čem,« na Prešernov dan vabijo v Layerjevo hišo.

Tako bodo odprli kritične in k premisleku spodbujajoče razstave. V Galeriji Layerjeve hiše se bo umetnica Eva Lucija Kozak predstavljala z razstavo Slučajna odkritja, kjer navdihujoče barve na platnih opominjajo na (ne)razumevanje naših spoznanj, na Mergentalerjevi ulični galeriji se bo predstavil Domen Dimovski z razstavo Sledi organskega, ki nagovarja našo prihodnost, njen blišč in bedo, v Galeriji Mahlerca Alja Košar briše mejo med realnostjo in abstraktnim preko točke in linije, ki segata izven okvirov njenih grafik - v razstavi Najdeno v prevodu II, v Galeriji Stolpa Škrlovec pa se portugalska umetnica Inês Matos preko vizualnih del ukvarja s temami od neuspeha lastnega vsakemu od nas do družbenih pričakovanj.

Layerjeva založba bo na Prešernov dan izdala novo pesniško zbirko glasbenika, skladatelja, igralca in pesnika Andraža Poliča z naslovom Kirka na Jadranu, program bosta pospremila avtor zbirke in Primož Pirnat z uglasbeno poezijo, za konec pa se bodo obiskovalci lahko prepustili koncertu skupine Hamlet Express.

Ob tem v Layerjevi hiši napovedujejo tudi izid posebne izdaje kranjske revije za mladinsko subkulturo Scena, ki bo tokrat v celoti posvečena pesmim, ki so jih prejeli na javnem pozivu Layerjeve založbe decembra lani na temo “Refleksije o osami”. »Poezijo pa, kot se za nov dobo spodobi, predstavljamo tudi na ulicah starega mestnega jedra. Med sprehodom po mestnih ulicah vas bo od 8. februarja dalje nagovoril poetični izraz pesnikov in pesnic, ki smo jim dali prostor, da poezijo pripeljejo prav do vsakega izmed vas,« še dodajajo v Layerjevi hiši.

8. FEBRUAR Gorenjska Smenj bo letos (verjetno) živ
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.