Gorenjska
404 ogledov

Letošnji pri koncu, za nove predloge le še nekaj dni

V Mestni občini Kranj (MOK) je le še teden dni časa za zbiranje predlogov projektnih predlogov v okviru participativnega proračuna za leto 2023.
PARTICIPATIVNI PRORAČUN Gorenjska Prvo glasovanje občanov je uspelo

MOK je letos prvič izvedla tako imenovani participativni proračun. Občani so tako lahko najprej predlagali nato pa izglasovali projekte, ki jih želijo v svojih krajevnih skupnostih. Večina letošnjih izglasovanih projektov je tako zaključenih oziroma tik pred zaključkom. Tako so že postavili nov fitnes na prostem v Športnem parku Golnik, preplastili ceste v Krajevni skupnosti (KS) Trstenik in v Srednji vasi v KS Goriče, uredili poljsko pot, ki povezuje KS Britof z Občino Šenčur, obnovili stopnice iz Čirč na Delavski most.

Kar nekaj projektov pa se aktivno izvaja. Za montažo novih prezračevalnih naprav v osnovni šoli in vrtcu Predoslje, za preplastitev teniškega igrišča v ŠP Stražišče in za obnovo Športnega parka Struževo je izvajalec del že izbran, trenutno pa se prek razpisa išče še izvajalce za obnovo otroških igrišč v KS Bitnje, na Pungertu, v KS Vodovodni stolp, v KS Zlato polje, v Podblici in na Hujah.

Gorenjska Prvi izbrani projekti v participativnem proračunu že zaključeni GOLNIK Gorenjska Športni park na Golniku dobiva novo podobo

V MOK pa ob tem ponovno vabijo vse občanke in občane, starejše od 16 let, naj podajo predloge za izvedbo projektov v okviru participativnega proračuna za leto 2023. Na spletni strani participativnega proračuna predlagaj.kranj.si je poleg informacij in napotkov, kako se vključiti v nov nabor projektov, odprt tudi obrazec za oddajo predlogov. Zbiranje teh bo trajalo samo do 4. septembra 2022.

»Predloge manjših, a potrebnih investicij v svojem kraju, skupaj z nekaj osnovnimi podatki (podatki predlagatelja, opisom in ciljem predloga, mikrolokacijo projekta in oceno finančnega vložka) lahko občanke in občani podajo z izpolnitvijo spletnega obrazca na predlagaj.kranj.si, po e-pošti krpredlagaj@kranj.si, izpolnjeni obrazec pa lahko pošljejo tudi po klasični pošti na naslov Mestna občina Kranj (Slovenski trg 1, 4000 Kranj) s pripisom »Za participativni proračun (ne odpiraj)« oziroma ga oddajo osebno v glavni pisarni MOK (Slovenski trg 1, 4000 Kranj) v času uradnih ur,« ob tem dodajajo na kranjski občini.

Posebna komisija bo nato preverila, ali so predlagani projekti izvedljivi, skladni z zakonodajo, v pristojnosti občine, finančno ovrednoteni med 2.500 in 24.000 evri z DDV-jem in ali ustrezajo drugim predpisanim pogojem. Za predloge, ki bodo po preverbi komisije tudi sprejeti, bo nato med 29. septembrom in 9. oktobrom 2022 potekalo glasovanje prek spleta ali osebno. Slednje bo izvedeno 5. in 6. oktobra v prostorih občine.

Staro mestno središče Kranja, Mestna občina Kranj PRORAČUN Gorenjska Občani spet lahko participirajo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.