Gorenjska
2060 ogledov

Mestni svet bo dobil novega svetnika

Jernej Pavlič in Alenka Bratušek Saša Despot
Do lokalnih volitev, ki bodo novembra letos, bo v kranjskem mestnem svetu sedel mag. Jernej Pavlič.

Kot smo že poročali, je po aprilski seji z mesta mestnega svetnika odstopil nekdanji kranjski župan Boštjan Trilar. »Ideja, da se umaknem iz politike, ni nova in je zorela že od moje napovedi, da ne kandidiram več za župana. V tem času smo postavili temelje za prihodnost stranke, zdaj pa bom svoj čas namenil drugačnim zgodbam, poslu, rekreaciji in kolikor se bo le dalo moji veliki strasti potovanjem in spoznavanju drugačnih kultur in ljudi,« je takrat povedal Trilar. Ob tem je dodal, da se s politiko naslednjih petdeset let ne bo več aktivno ukvarjal.

KRANJ Gorenjska Bivši župan zapušča politiko

Občinska volilna komisija je zaradi prenehanja mandata Boštjanu Trilarju tako pozvala naslednjega kandidata z liste Stranka Alenka Bratušek in Več za Kranj, Boštjan Trilar, mag. Jerneja Pavliča. Zakon o lokalnih volitvah namreč določa, da v primeru prenehanja mandata članu občinskega sveta, ki je bil izvoljen na proporcionalnih volitvah, postane član občinskega sveta za preostanek mandatne dobe tisti kandidat, ki je bil izvoljen naslednji na listi. Če kandidat, ki bi po tem zakonu postal član občinskega sveta za preostanek mandatne dobe, v osmih dneh ne sporoči, da sprejema funkcijo člana občinskega sveta, se ta pravica prenese na naslednjega kandidata z iste liste kandidatov.

Mag. Jernej Pavlič je poziv k sprejemu mandata prejel 22. 4. 2022 in pravočasno podal izjavo o sprejemu mandata, ki jo je Mestna občina Kranj prejela 28. 4. 2022. Občinska volilna komisija Mestne občine Kranj je tako sprejela sklep, da je zaradi odstopa Boštjana Trilarja prešel mandat na naslednjega kandidata z liste Stranka Alenke Bratušek in Več za Kranj, Boštjan Trilar, to je mag. Jerneja Pavliča. Mandat mora na seji potrditi še mestni svet, ki se bo seznanil tudi z odstopom Boštjana Trilarja.

Komentarjev 1
  • jan631 17:48 25.maj 2022.

    Kam bo sedaj ta pavliha bežal pred policijo? Pred časom je bežal v državni zbor.