Gorenjska
21103 ogledov

Most še v garanciji, čakajo na rezultate poročila preiskav

Savski otok, Kranj M. Ha. Savski otok v Kranju.
"S poškodbami asfaltne obloge vozišča smo seznanjeni. Ker je objekt še v garancijski dobi, smo ustrezno ukrepali in izvajalca gradbenih del pozvali k odpravi napak..." To so nam danes na vprašanja, povezana s poškodovano cesto na mostu čez Savski otok, med drugim odgovorili iz službe za odnose z javnostmi Direkcije RS za infrastrukturo (DRSI).

Poročali smo že, da je policija v četrtek, 11. avgusta, na javnost naslovila opozorilo, da je poškodovan odsek kranjske zahodne obvoznice pri mostu ter da je poškodba zlasti nevarna za motoriste. Na kraju so zato vzdrževalci ceste namestili opozorilno signalizacijo.
Sedemstometrski viadukt čez parkirišče in kanal Save je, kot so danes navedli tudi z DRSI, na državni cesti R2-412. V sklopu vzdrževalnih del v javno korist so septembra 2018 stekla gradbena dela, ki so vključevala rekonstrukcijo dotrajanega premostitvenega objekta in obnovo cestišča.
Ta dela so, kot so navajali marca 2019, ko je promet po obvoznici vnovič stekel, stala več kot milijon evrov, izvajalec del pa je bilo podjetje Marko Mark Nival. V marcu 2020 je bilo nato izdano dovoljenje za neomejeno uporabo objekta.

"Vremenski pogoji" neustrezni že od januarja 2022 naprej?

A poškodbe na mostu se niso pojavile šele na začetku letošnjega avgusta. O njih so med drugim razpravljali že januarja letos tudi kranjski mestni svetniki in tudi za Žurnal24 so z DRSI pred sedmimi meseci napovedali, da bo "odprava napak izvedena takoj, ko bodo to dopuščali vremenski pogoji".

No, danes, 16. avgusta, smo z DRSI dobili razlago, da so "aktivnosti za sanacijo poškodovanega vozišča v teku. Z namenom razjasnitve razlogov za poškodbe vozišča so bile izvedene preiskave vgrajenih materialov asfaltne obloge vozišča, na rezultate poročila preiskav še čakamo. Na podlagi zbranih ugotovitev bo ovrednoten potreben obseg sanacije na poškodovanem vozišču. Temu bo sledila sanacija poškodovanega vozišča."

Savski otok, Kranj KRANJ Gorenjska Pozor, nevarno pri mostu čez Savski otok

 

Komentarjev 2
  • PaPajapopi 19:05 17.avgust 2022.

    Morali bi zamenjati tretjino asfalta, ker toliko ga je prežvečeno - poškodovano. Ker če bodo samo flikali bo samo sranje. Most je nov in morali bi celotno asfaltno prevleko zasmenjati.