Gorenjska
16195 ogledov

Pozor, nevarno pri mostu čez Savski otok

Savski otok, Kranj M. Ha. Savski otok, Kranj.
"Poškodovan je odsek pri mostu na kranjski obvoznici na Savskem otoku. Poškodba je lahko nevarna zlasti za motoriste!" so danes v pregledu dogodkov, ki so se zgodili v zadnjih 24 urah, opozorili s Policijske uprave Kranj.

Na kraju omenjene zahodne kranjske obvoznice je zato trenutno postavljena opozorilna prometna signalizacija. Gre pa za poškodbo pri nadvozu, blizu nakupovalnega središča Supernova, ki so ga obnovili marca 2019.

Omenjeni most čez Savski otok je bil zgrajen leta 1970. Celovita obnova, ko so ga tudi ojačali z dodatnimi jeklenimi varnostnimi ograjami za preprečitev nesreč, je pred tremi leti stala več kot milijon evrov. Ob odprtju obnovljenega mostu, ki jo je izvedlo podjetje Marko Mark Nival, so tedaj napovedovali, da bo most primeren za vožnjo še nadaljnjih 40 do 50 let.

Pred več kot pol leta so o poškodbah po obnovi na vozišču kranjske zahodne obvoznice razpravljali tudi na seji kranjskega mestnega sveta. Kot nam je tudi danes potrdil podžupan Janez Černe, so z Mestne občine Kranj o poškodbah večkrat opozorili Direkcijo RS za infrastrukturo. Na vprašanje Žurnala24 januarja 2022, ali bodo izvedli sanacijo, so nam iz direkcije odgovorili, da je "objekt še v garancijski dobi, zato je bil izvajalec že pozvan k odpravi napak ... Odprava napak bo izvedena takoj, ko bodo vremenski pogoji to dopuščali."

MOST Gorenjska Po treh letih že potrebna obnova

Za pojasnila smo se danes zato vnovič obrnili na Direkcijo RS za infrastrukturo, odgovor bomo objavili po prejetju.

Novice: Podražitve bi lahko odpihnile načrtovane investicije - Kranj KRANJ Gorenjska Podražitve bi lahko odpihnile načrtovane investicije
Komentarjev 4
  • blayo 23:00 11.avgust 2022.

    Ravno zadnič sem se peljal tam čez in mi ni bilo zasno, kako je zadeva po treh letih lahko tako zmahana. Zgleda je šlo večino asfalta namenjenega tja za asfaltiranje dovoza do vikenda kakšnega mestnega svetnika 😂

  • rd2dmk2 14:50 11.avgust 2022.

    a ni hecno koliko malih podjetij propade, včasih kdo od teh podjetnikov tudi naredi samomor, ker jim velike ribe ne plačajo njihovega dela, pod pretvezo, da niso kvalitetno in v rokih opravili svojega posla. država pa je točna kot japonske ...prikaži več železnice, pride faktura pa plačajo, ne glede kdaj in kako je narejeno. dons bi uradniku, ki je podpisan a nalogu za izplačilo poslal račun, za že nastale stroške in za obnovo.. naj plač iz svojga žepa, če ni sposoben preveriti.

  • PaPajapopi 10:15 11.avgust 2022.

    Ta most je tako šlampasto narejen, da kar kliče h kazenski ovadbi. Asfaltna prevleka je takšna , kot zvečilna guma in to od vsega začetka. Pokasirali so ogromno denarja, naredili pa za en drek. Prav tako most čez Savo - ...prikaži več Delavski most, ki bo naslednje sranje, ki se bo šele pokazalo.