Gorenjska
2374 ogledov

Na območju nekdanjega samskega doma bodo zrasla oskrbovana stanovanja

Aleš Jenko
Na Planini v Kranju se na območju porušenega samskega doma začenja gradnja večstanovanjskega objekta z oskrbovanimi stanovanji.

V ponedeljek so na Planini v Kranju, na območju porušenega nekdanjega samskega doma, slovesno položili temeljni kamen ob začetku izgradnje večstanovanjskega objekta z oskrbovanimi stanovanji. »Lani poleti smo tu na Planini porušili 70 let star propadajoč objekt, nekdanji samski dom, in konec preteklega leta pričeli z gradnjo lastniških oskrbovanih stanovanj. Gradnja bo arhitekturno prilagojena za bivanje starejših in gibalno oviranih oseb, lokacija stavbe pa jim bo omogočala lahek in hiter dostop do storitev, ki jih bodo potrebovali,« je povedala Saša Krč, direktorica družbe Domplan, d.d.

Večstanovanjski objekt bo obsegal klet, pritličje in 4 nadstropja. Kletna etaža bo namenjena parkiranju, medtem ko bo v ostalih etažah urejenih 34 eno, dvo in trosobnih oskrbovanih stanovanj. V pritličju je predviden tudi prostor za lokal, namenjen storitveni dejavnosti. Stanovanja v pritličju bodo imela urejene atrije, stanovanja v nadstropjih pa balkone oziroma lože. Za čim boljše počutje stanovalcev sta v objektu predvidena dva skupna prostora, namenjena druženju in rekreaciji. Dodatno funkcionalnost bodo zagotovili z umeščanjem shramb v posamezne etaže, dvema kolesarnicama in prostorom za odpadke, dostopnim iz notranjosti objekta.

Izbrani izvajalec del je Gorenjska gradbena družba, ki je že januarja pričel z zemeljskimi deli. Vsa dela na objektu bodo zaključena v avgustu 2023, ko bodo vseljiva tudi nova stanovanja. Ta so že na voljo za prodajo, razpoložljivost stanovanj pa je možno preveriti na spletni strani Domplana. Po zadnjih podatkih je sicer že kar dve tretjini stanovanj prodanih oziroma rezerviranih.

 | Avtor: Aleš Jenko Aleš Jenko

Ob položitvi temeljnega kamna je bil prisoten tudi župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec. »V Mestni občini Kranj pozdravljamo potezo Domplana, saj v Kranju nujno potrebujemo dodatne namestitve vseh vrst za bivanje starejših občanov. Oskrbovana stanovanja so zagotovo ena najbolj kakovostnih tovrstnih namestitev in veseli me, da dela napredujejo po načrtih. To bo res lep objekt, ki bo imel vse, kar človek potrebuje, na dosegu roke, ob tem pa še prostore za druženje v notranjosti ter v lepo urejeni in zeleni okolici okoli objekta. S tem bo zlasti Planina, ki se zadnja leta pospešeno obnavlja, še lepša.«

RUŠENJE Gorenjska Nekdanji samski dom na Planini bo padel
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.