Gorenjska
14656 ogledov

Nekdaj zelo priljubljeno smučišče bo spet oživelo

Potem ko so konec tedna naprave zagnali na smučiščih Krvavec in Kranjska Gora, bo ta vikend zaživel tudi Zatrnik. Po več letih samevanja bo na tem, nekdaj zelo priljubljenem smučišču na Pokljuki, spet živahno.

Država je prejšnji teden dovolila obratovanje smučišč z vlečnicami in sedežnicami, po delnem odprtju javnega potniškega prometa pa lahko obratujejo tudi gondole. Tako je dovoljena športno-rekreativna dejavnost smučanja, sankanja in teka na smučeh, če se izvaja individualno ali v skupini, v kateri so vsi člani istega gospodinjstva. Na podlagi tega so na nekaterih smučiščih že zagnali naprave. Na Gorenjskem je tako možno smučati na Krvavcu in v Kranjski Gori. Jutri pa po več letih samevanja svoja vrata ponovno odpira smučišče na Zatrniku.

 

Na Zatrniku v teh dneh pripravljajo vse potrebno za začetek obratovanja smučišča. V letošnji zimski sezoni bodo obratovale 3 vlečnice, in sicer 50-metrska Zajček, 130-metrska Medo in 170-metrska Bambi, ki so namenjene otrokom in smučarjem začetnikom. Tem vlečnicam pripadajoče smučarske proge so namreč opredeljene kot lahke, vendar so kljub temu različno zahtevne. V RTC Zatrnik d.o.o. so se odločili, da ob odprtju smučišča 19. in 20. decembra vsem predšolskim in osnovnošolskim otrokom omogočijo brezplačno smučanje. Hkrati bodo odprli tudi sankaško progo, tako da bodo otroci imeli več možnosti zimskih užitkov.

 

»Že prejšnji konec tedna smo na Zatrniku odprli tudi 2 kilometra dolgo progo za tek na smučeh, ki je namenjena tudi odraslim. Zaenkrat bo tudi uporaba tekaške proge brezplačna. Vse obiskovalce ob tem prosimo, da pri izvajanju športno-rekreativnih dejavnosti na Zatrniku upoštevajo veljavne omejitvene ukrepe in priporočila, zlasti vzdrževanje ustrezne medsebojne razdalje,« je ob tem povedal direktor RTC Zatrnik d.o.o. Aleš Zalar.

ZATRNIK Gorenjska Zatrnik: težava ali priložnost za Gorje?
Komentarjev 1
  • corlaydrug 05:29 20.december 2020.

    www︎.︎tweom︆.︆com - odličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks