Gorenjska
1169 ogledov

Nevarno, v nesreči dve poškodovani tujki

Vojaški helikopter, reševanje v gorah Policija Helikopter SV, reševanje v gorah.
Malo čez 15. uro sta se danes, v nedeljo, 18. junija, na poti na Grintovec, občina Jezersko, poškodovali tuji državljanki.

Kot poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, sta planinki, tuji državljanki, zdrsnili na zasneženem delu markirane planinske poti na Grintovec.

Poškodovanima so na pomoč hiteli gorski reševalci GRS Jezersko in dežurna ekipa GRS s helikopterjem Slovenske vojske: z vitlom so ju potegnili iz stene v helikopter in ju prepeljali v UKC Ljubljana.

dezurni@styria-media.si

gore JEZERSKO Gorenjska Dva sta se zaplezala, dva obtičala vojaški helikopter slovenija Gorenjska Video: S helikopterjem reševali kolesarja, pohodnico in še kravo

 

Komentarjev 5
  • rd2dmk2 20:39 18.junij 2023.

    problem je da v tujini se kaznuje turist če odnese iz plaže za pest mivke, če pije na promenadi ali če samo posedi na prometni ulici v centru. pri nas pa dovoljujemo tujcem čist vse. kmalu bo jim dovoljeno da ...prikaži veča iz zabave in turističnega doživetja nas bodo lahko v rit brcali, je pa tud res, da se vam komentatorjem sladko jebe na terenu, tukaj pa stegujete jezik in se delate patriote. ma ste vsi ene mone.

  • sandi76 19:46 18.junij 2023.

    Verjetno brez ustrezne opreme in brez usposobljenosti ! Kdaj bodo takim začeli izstavljat račune ? Zakaj gredo stroški takih reševanj v breme vseh državljanov ??

  • Avatar Leon
    Leon 18:24 18.junij 2023.

    Kdaj boste izstavili račun vsem ,ki brezglavo in neopremljeni lazijo v gore ? V TNP naj nadzorniki preverjajo in opozarjajo pohodnike ,ki se odpravljajo v gore . Nekaj let nazaj sem prenočil v kampu Dovjah in zjutraj ob treh naletel ...prikaži več na skupino pijanih ruskih fantov in deklet ,ki so se odpravljali na Triglav . Mislim ,da so srečno prišli .