Gorenjska
650 ogledov

Nov kranjski mestni svet bo konstituiran tik pred božičem

Peter Šalamon
Kranjski mestni svet se bo prvič v novi sestavi sestal 22. decembra 2022.

V prvem krogu lokalnih volitev smo tudi v Kranju dobili novo sestavo mestnega sveta. Slednjega sestavlja 33 svetnic in svetnikov.

V novem mandatu je na volitvah največ svetnikov tokrat prejela stranka SD. V mestnem svetu sedaj sedi 7 svetnic in svetnikov, in sicer Manja Zorko, Janez Černe, Nataša Majcen, Sebastjan Gubič, Nada Bogataj Kržan, Mitar Vujinović, namesto Matjaža Rakovca, ki je bil izvoljen za župana, pa verjetno še Doroteja Osterman.

Na drugo mesto se je uvrstilo Gibanje Svoboda. V mestnem svetu bodo imeli 6 svetnic in svetnikov, in sicer bodo sejali Maj Fritz, Sandra Gazinkovski, Rok Igličar, Nada Sredojević, Ivica Bobolinski in Nina Šmid.

Nekaj glasov manj kot Gibanje Svoboda je na tokratnih lokalnih volitvah dobila SDS. V mestnem svetu jih bo v novem mandatu zastopalo 6 svetnic in svetnikov. V svoje stolčke bodo tako sedli Ivo Bajec, Saša Kristan, Branko Grims, Andreja Valič Zver, Bojan Homan in Nataša Jenkole.

Stranko Resni.ca bo v novem mandatu zastopalo 5 svetnic in svetnikov, in sicer Zoran Stevanović, Ana Pavlovski, Neven Polajnar, Gordana Grobelnik in Gašper Peterc.

Irena Dolenc, Jure Bohinec in Vlasta Sagadin bodo zastopali NSi v kranjskem mestnem svetu v novem mandatu. Na volitvah so namreč dobili 3 mandate.

Stranka Več za Kranj je dobila 2 mandata. V mestnem svetu jo bosta tako zastopala Boris Vehovec in Sonja Mašić.

Stranka Povezane lokalne skupnosti je na volitvah prav tako dobila 2 mandata. V mestnem svetu bosta njene barve zastopala Tomaž Ogris in Jure Šprajc, ki se je v mestni svet prebil s pomočjo preferenčnih glasov.

V kranjskem mestnem svetu bosta v naslednjem mandatu sedela še svetnica Ana Černe iz Levice in Igor Velov iz Liste za razvoj Kranja.

MESTNI SVET Gorenjska Presenečenje v Kranju

Na konstitutivni seji, 22. decembra 2022, bodo svetniki tako ugotovili število navzočih novoizvoljenih svetnikov, prisluhnili poročilu volilne komisije Mestne občine Kranj, imenovali komisijo za potrditev mandatov članov mestnega sveta in ugotovitev izvolitve župana ter prisluhnili njenemu poročilu, po tem bodo potrdili še mandate svetnikov in ugotovitev o izvolitvi župana.

V drugem krogu županskih volitev je z več kot 70-odstotno podporo volivk in volivcev nov mandat dobil Matjaž Rakovec.  Premagal je Iva Bajca, ki bo v novem mandatu mestni svetnik SDS. Po ugotovitvi o izvolitvi župana bo tako novoizvoljeni stari župan slovesno prisegel in imel pozdravni nagovor. Ob koncu konstitutivne seje bodo svetnice in svetniki še imenovali komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

volitve, Mestna občina Kranj, Matjaž Rakovec VOLITVE Gorenjska Rakovec bo vodil MO Kranj še štiri leta Volitve, Mestna občina Kranj, SD LOKALNE VOLITVE 2022 Gorenjska Kranjčani nagradili dosedanje delo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.