Gorenjska
608 ogledov

Rakovec bo vodil MO Kranj še štiri leta

volitve, Mestna občina Kranj, Matjaž Rakovec
1/3
Peter Šalamon Velika zaveznika, Matjaž Rakovec in Janez Černe, slavje po zmagi 4. decembra 2022.
Matjaž Rakovec, dosedanji župan Mestne občine Kranj, bo tudi prihodnja štiri leta vodil največjo gorenjsko občino. Po neuradnih rezultatih ga je danes v drugem krogu podprlo kar 71 odstotkov volivcev. V Mestni občini Kranj je bila danes le 28,3-odstotna udeležba, kar je najmanj med mestnimi občinami, v katerih so imeli drugi krog.V prvem krogu je na volišča v MO Kranj prišlo več kot 42 odstotkov volivcev.

Okoli 20. ure so v Klubaru začeli s slavjem. Matjaž Rakovec se je v prvi izjavi najprej zahvalil svoji ekipi in dejal, da je zmaga sladka.

"Ko sem razmišljal, kako to, da je SD na volitvah 20. novembra osvojila največ mandatov v mestnem svetu. Za mano je stala res močna ekipa in hvala lepa. Res sladka zmaga. Zdaj pa gremo naprej. Veliko smo obljubljali in to bomo morali vse uresničiti. V petek sva z gospodarskim ministrom Matjažem Hanom podpisala pogodbo: 1,3 milijona evrov bomo dobili za urejanje kanalizacije na 18 hektarih v novi industrijski coni v Hrastjah. To bomo zagotovo začeli prihodnje leto. Potem si bomo prizadevali za regijsko bolnišnico v Kranju, nov zdravstveni dom, nov satelitski urgentni center, nov dom za upokojence... Res bi bilo škoda, da bi to nekdo drug to prevzel, kajti mi smo res sposobni to uresničiti."
V nadaljevanju se je Rakovec še posebej zahvalil Janezu Černetu, dosedanjemu podžupanu, ki bo, kot je razkril, jutri, 5. decembra, praznoval 40 let.

Matjaž Rakovec, Mestna občina Kranj, slavje po zmagi | Avtor: Peter Šalamon Veselje ob zmagi Matjaža Rakovca. Peter Šalamon

Po večini preštetih glasov sta si zmagovalec na županskih volitvah Matjaž Rakovec in njegov tekmec Ivo Bajec v prostorih Mestne občine Kranj segla v roke.

Poraženi Ivo Bajec (imel je podporo SDS, NSi, SLS, Zeleni Slovenije) je dejal, da ni razočaran nad rezultatom. "Dobili smo 30 odstotkov in to je toliko, kot lahko mi trenutno dobimo v Kranju."

Na vprašanje, kako bo potekalo sodelovanje v prihodnje, je Bajec dejal: "Jutri je nov dan, jutri se bomo vsedli in se pogovorili. V mestnem svetu bom mestni svetnik SDS. Naša svetniška skupina pa ali bo v opoziciji ali kakorkoli drugače. Z županom bomo sodelovali in zagotovo podpirali vse projekte, ki bodo vplivali na razvoj Kranja in boljše življenje v Kranju."

Županske volitve, Mestna občina Kranj, 4. december 2022 | Avtor: Peter Šalamon Matjaž Rakovec (levo) in Ivo Bajec, 4. december 2022. Peter Šalamon

O možnosti, da bi postal podžupan, pa je Bajec odgovoril, da je sicer upokojenec, a da bi rad delal tudi v prihodnje. "Program imamo dober, kot je tudi Matjažev. Ta program je treba speljati, da bomo v Kranju bolje živeli. Dobre projekte v Kranju je treba podpreti in to je bistvo."

V lokalu Klubar je okoli 21. ure Matjaž Rakovec skupaj s soprogo Uršo Manček Rakovec razrezal torto. Sladka zmaga, sladka torta! Lokal je poln ljudi, od mize do mize hodita dva kitarista. Tako je med drugim zazvenela pesem Mi se imamo radi ... Novemu-staremu županu je za res prepričljivo zmago med prvimi čestitala predsednica SD Tanja Fajon, ki je sicer v lokalu s privrženci čakala na rezultate. A ni počakala na torto, ker je odhitela na Jesenice, kjer nocoj slavi še en član SD, mag. Peter Bohinec.

Županske volitve, Mestna občina Kranj, 4. december 2022 | Avtor: Peter Šalamon Sladka zmaga, sladka sadna torta ... Peter Šalamon

 

 

 

Komentarjev 1
  • Plavi-mil 10:40 05.december 2022.

    In spremenil Kranj v albanski geto, potem pa tudi on ne bo več izvoljen , ampak abanez bajrami, škelzen, begiri,fahredin itd, itd,....................

Sorodne novice