Gorenjska
1680 ogledov

Nov plaz spet zasul cesto

Včeraj popoldne se je ob obilnih padavinah sprožil zemeljski plaz na regionalno cesto pri Jamniku.

Zemeljski plaz je zdrsel na regionalno cesto Dražgoše-Kropa, približno 150 metrov od radovljiške in kranjske občinske meje. Na cesto je zdrselo med 50 in 70 kubiki zemlje. Odstranitev materiala s ceste bo zgolj kratkoročna rešitev, na tej lokaciji pa je v prvi vrsti potrebno zagotoviti varnost. Pri Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo bodo po geoloških raziskavah oziroma mnenju sodnega izvedenca za geologijo preučili možnosti izvedbe sanacije in zaščite brežine. V neposredni bližini plazu in zasutega cestišča ni stanovanjskih hiš. V času zapore imajo prebivalci za prehod iz kranjske v radovljiško občino na voljo drugo – sicer daljšo – pot skozi vasi Podblica, Nemilje in Njivica.

 

Pred osmimi leti je v bližini tega območja zemeljski plaz že odtrgal del ceste, popolna zapora in sanacija pa je trajala štiri mesece. Gre sicer za območje zemljišč, ki ob močnem deževju polzijo in tudi tokrat je zemljina splazila iz strme brežine, ker je podtalnica izprala ležišče.

Poplave POPLAVE NA GORENJSKEM Gorenjska Vozilo zapeljalo v Blejsko jezero, poplavljene ceste, ogrožene hiše in še plaz
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.