Gorenjska
4354 ogledov

Nova prepotrebna parkirišča na Planini

Mestna občina Kranj
Mini tržnica na Planini je že nekaj časa več ali manj zgodovina. Na območju je občina sedaj označila nova prepotrebna parkirišča.

Prva dela na mini tržnici na Planini v Kranju so se začela 1. februarja letos z odstranitvijo strehe nad kioski. Najemnikom kioskov je bila namreč odpovedana najemna pogodba, zato so bili dolžni odstraniti kioske. Z osmimi nekdanjimi najemniki so dosegli sporazum za njihovo odstranitev, z dvema pa še ne.  »Na zemljišču nekdanje mini tržnice Mestna občina Kranj namerava v prvi fazi urediti peščeno parkirišče z okoli trideset parkirnimi mesti in pripadajočo urbano krajinsko ureditvijo. S tem želimo v kratkem času omiliti pomanjkanje parkirnih mest v najbolj poseljeni soseski v mestu. Za naprej pa se bodo iskale trajne in dolgoročne rešitve, ki bodo na tej lokaciji izboljšale kakovost bivanja, ne samo v smislu zagotavljanja parkirnih mest, ampak tudi širše (sociološki, trajnostni vidiki ipd.),« so nam pred časom povedali na kranjski mestni občini.

In prvi del projekta je že zaživel. Na območju nekdanje mini tržnice je tako že označenih novih, približno 25 parkirnih mest. S tem so za prebivalce omogočili lažje parkiranje na sicer zelo obremenjenih parkiriščih. »Trenutna ureditev je še začasna, saj smo z lastniki preostalih dveh kioskov še vedno v sporu na sodišču, ko smo jim odpovedali najemne pogodbe. Ko bo sodišče dovolilo odstraniti še ta dva objekta pa bomo trajno uredili celoten predel,« ob tem dodaja kranjski podžupan Janez Černe.

 | Avtor: Janez Černe Janez Černe

PLANINA Gorenjska Za varnost rušenja Mini tržnice je poskrbljeno
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.