Gorenjska
22449 ogledov

Okostje je pripadalo pogrešani planinki

Gozd pozimi Profimedia Fotografija je simbolična.
S Policijske uprave Kranj so sporočili, da preklicujejo iskanje pogrešane Helene Novak. Nacionalni forenzični laboratorij je namreč z analizo okostja, najdenega pred enim mesecem na pobočju Jerebikovca v Kranjski Gori, ugotovil, da to pripada pogrešani planinki.

Helena Novak z Belce, občina Kranjska Gora, je bila pogrešana od konca julija 2021. Njeno kolo so našli priklenjeno v Mojstrani pri križišču za Jerebikovec. Policisti, policijski helikopter in gorski reševalci so večkrat pregledali zelo široko območje Mojstrane z okolico, a pogrešane planinke niso našli.

Posmrtne ostanke neznane osebe je na strmem gozdnem pobočju Jerebikovca 8. januarja letos našel pohodnik. Posredovali so gorski reševalci GRS Mojstrana in policisti, ki so posmrtne ostanke izročili pristojnim službam.

Z ogledi kraja in dosedanjim zbiranjem obvestil pa policija, kot so sporočili danes s Policijske uprave Kranj, ni ugotovila, da bi bila smrt posledica kaznivega ravnanja. O vseh ugotovitvah bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

Komentarjev 5
  • Kmodri 17:51 07.februar 2023.

    Prej malomarnost, ker je ni nihče prijavil, da je pogrešana!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:03 07.februar 2023.

    Grozno!