Slovenija > Črna kronika
30688 ogledov

Pohodnik v občini Kranjska Gora naletel na truplo

gozd, suša, listje M. Ha.
Pohodnik je danes v občini Kranjska Gora naletel na truplo.

Pohodnik je danes zjutraj na pobočju Jerebikovca v občini Kranjska Gora opazil posmrtne ostanke neznane osebe. Posredovali so gorski reševalci Gorske reševalne službe Mojstrana, ki so skupaj z očividcem in policijo posmrtne ostanke dlje časa pogrešane osebe predali pristojnim službam, je na spletni strani objavila Uprava RS za zaščito in reševanje.

"Lahko potrdimo, da smo bili danes dopoldne obveščeni, da je bilo na strmem gozdnem pobočju Jerebikovca najdeno človeško okostje. Policisti so ob pomoči služb za reševanje kraj zavarovali in opravili ogled. Po prvih podatkih v dogodku ni podanih elementov kaznivih ravnanj. Identiteta osebe še ni potrjena, prav tako ni znan vzrok smrti in sta predmet nadaljnje kriminalistične preiskave. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo," so nam na naša vprašanja odgovorili na kranjski policijski upravi. 

V preteklosti so policisti in gorski reševalci tudi ob pomoči helikopterja na območju Jerebikovca v več obsežnih iskalnih akcijah iskali pogrešano Heleno Novak. Kot smo poročali, je tedaj 69-letna Helena Novak z Belce v Kranjski Gori izginila konec julija 2021. Njeno kolo so našli priklenjeno v Mojstrani proti Radovni oziroma pri križišču za Jerebikovec.

dezurni@styria-media.si

 

Iskalna akcija 13-letnika z Bleda, iskanje POGREŠANE OSEBE Gorenjska Policija najde tretjino pogrešanih

 

Komentarjev 1
  • Idioti 02:48 22.januar 2023.

    Po vaše ispada, da je Belca v K.g.