Gorenjska
3245 ogledov

Pametni Kranj je vse bližje

Mestna občina Kranj zainteresirane vabi k testiranju spletne aplikacije Pametni Kranj.

»Mestna občina Kranj (MOK) je prva mestna občina v Sloveniji, ki odpira pot digitalni preobrazbi tudi na tak način, da bomo mesto napravili pametno,« je junija povedal kranjski župan Matjaž Rakovec. MOK je namreč v sodelovanju s podjetjem T-2 pripravila mestno podatkovno platformo, ki bo na enem mestu omogočala zbiranje različnih podatkov iz okolja in o storitvah na njenem območju. Predvidoma 15. novembra tako prehaja uporabniški del platforme v fazo testiranja, so sporočili z občine.

Matjaž Rakovec, Jure Valjavec, podpis pogodbe, Mestna občina Kranj, T2 PAMETNO MESTO Gorenjska Kranj utira pot digitalni preobrazbi

Namen platforme je, da vzpostavijo učinkovito mestno upravljanje in pregled nad množico kazalnikov, od kakovosti zraka, ravnanja z odpadki do različnih storitev. »Vse zainteresirane MOK vabi, da se kot pomemben deležnik prijavijo k testiranju na e-naslov beta@kranj.si z naslednjimi podatki: ime in priimek, naslov, starost, telefonska številka in e-naslov. Izmed prispelih prijav bomo k sodelovanju povabili 100 oseb. Vsi bodo prejeli dostop do spletne aplikacije, deset jih bo povabljenih še k testiranju mobilne aplikacije z operacijskim sistemom Android in deset z operacijskim sistemom iOS,« so ob tem sporočili z MOK in dodali, da za sodelovanje in aktivno testiranje sodelujoče pripravljajo tudi simbolične zahvale.

 | Avtor:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.