Gorenjska
1993 ogledov

Pester počitniški teden tudi v Kranju

Otrok pozimi
Ta teden se bodo na počitnice podali še učenci in dijaki zahodnega dela Slovenije. Pester program so jim tako pripravili tudi v Kranju.

V Mestni občini Kranj se bo v času počitnic za otroke veliko dogajalo. Ljudska univerza Kranj v času zimskih šolskih počitnic s sofinanciranjem Mestne občine Kranj organizira počitniške aktivnosti za otroke v medgeneracijskem centru na Cesti talcev 7. Aktivnosti bodo potekale od 6. do 10. februarja 2023 in so namenjene otrokom, starim od 6 do 12 let, v času od 8. do 16. ure ter vključujejo kosilo, z izjemo 8. februarja 2023, ko je praznik. Prispevek staršev znaša 40 evrov. Za otroke, ki so upravičeni do regresirane šolske prehrane, je udeležba na počitniških aktivnostih brezplačna. V tem primeru je treba predložiti dokazilo. Otroci se bodo v družbi prijateljev zabavali na različnih delavnicah. V ponedeljek bodo tako na programu spoznavne igre in šah ter športne igre, v torek bodo obiskali knjižnico in se zabavali ob igri Activity, v četrtek bo čas za malo šolo zdravja in ples, v petek bodo nastopili v Domu upokojencev Kranj, za konec pa bo sledilo še kulinarično presenečenje.

Vsako leto pester program pripravijo v Mestni knjižnici Kranj, kjer otroke zabava modri pes. Tako bo vsak dan organiziran lov na knjige in kviz z iskanjem skritih odgovorov Prešerna jagat, vse dni, razen srede, bodo med 9. in 11. uro potekale ustvarjalne delavnice za otroke Čarobni prsti, ob 17. uri pa bo ura za pravljico. V sredo, na Prešernov dan, bo knjižnica praznično odprta od 10.00 do 16.00, med 10. in 13. uro po potekala Prešerna ustvarjalnica, ob 10.30 pa predstava za otroke Ana in Froga. V četrtek bo ob 17.00 stripovska delavnica za otroke Tik je šel v gozd po drva.

V Stolpu Pungert bo v sredo, 8. februarja, ob 10.30 delavnica izdelave ptic iz recikliranega papirja Origami ptič, za otroke, starejše od 4 let, pa ob 17.00 delavnica izdelave lutk. V četrtek, 9. februarja, bo ob 16.30 Glasbeni objem za otroke s posebnimi potrebami, starejšimi od treh let, ob 17.00 pa tehnološka delavnica Tehnološka izba, namenjena otrokom, starejšim od 7 let.

V Gorenjskem muzeju bodo v času počitnic, v torek, četrtek, petek in soboto, izvedli nekaj ustvarjalnih delavnic za osnovnošolce, vezanih na občasne razstave v muzeju. Delavnice bodo tudi v sredo, na slovenski kulturni praznik. Med 10. in 13. uro bodo v gradu Khislstein potekale šiviljska delavnica ob razstavi Fibula, knof, zadrga, knoflca, če se kej strga. Iz filca bodo sešili malo torbico za telefon, denarnico ali ključe. Okrasili jo bodo s pisanimi gumbki. Likovna delavnica ob razstavi Mi ne hranimo v oblaku – 70. let Gorenjskega muzeja: Kako nastane vzorček za blago. Oblikovali bodo vzorce in jih natisnili na blago. Na mali kiparski delavnici 3D selfie bodo iz gline izdelali svoj portret, na delavnici Hura, pust se bliža pa izdelali pustne maske iz naravnih materialov. Poleg delavnice se bodo vsak dan sprehodili do ene izmed galerij in muzejskih hiš v mestu. Obiskali bodo tudi kostnico. Cena za posamezno delavnice je 4 evre, obvezne pa so prijave. Na slovenski kulturni praznik bodo dejavnosti brezplačne in brez potrebe najave.

Tudi v socialno - preventivnem programu Škrlovec - dnevni center za mlade v času počitnic za otroke in mladostnike pripravljajo pester počitniški program. V torek, 7. februarja, v sodelovanju z Zavodom Azum pripravljajo delavnico pod temo »Gledališke igrarije«. Namenjena je kreativnemu udejstvovanju otrok z dejavnostmi z gledališkega področja. Pri tem bodo spoznali različne gledališke tehnike in tudi to, kako nastane gledališka predstava. V četrtek, 9. februarja, se bodo z avtobusom odpravili v plezalno-gibalni center Bolder scena v Ljubljano. Tam bodo preživeli športen dan, poln plezanja ter gibanja s pilatesom in jogo. V petek, 10. februarja, pa otroke in mladostnike čaka drsanje v Ledeni dvorani Kranj.

Vsak dan, vse do 12. februarja, je sicer možno brezplačno drsanje na Slovenskem trgu 1, medtem ko je rekreativno počitniško drsanje v Ledeni dvorani brezplačno od ponedeljka do petka od 10.00 do 12.00, v soboto od 16.30 do 18.00 ter v nedeljo od 10.00 do 11.30. Letošnje zimske počitnice sovpadajo tudi z večdnevno kranjsko prireditvijo Vsak dan prešernovo, ki bo potekala do 12. februarja. Vrhunec dogajanja je tradicionalno na 8. februar, ko Kranj na največji prireditvi leta Prešernovem smenju zadiha z romantiko 19. stoletja.

PREŠERNOVO Gorenjska Vsak dan bo Prešernovo KULTURNI PRAZNIK Gorenjska 20 let Prešernovega smenja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.