Gorenjska
1339 ogledov

Po kranjskih cestah zapeljal električni avtobus

Mestna občina Kranj
V kranjskem mestnem prometu danes in jutri testno vozi električni avtobus. S tem Mestna občina Kranj utrjuje svoj status ene od vodilnih na področju e-mobilnosti.

Testni avtobus, ki lahko doseže med 200 in 270 kilometri, vozi na vseh progah mestnega prometa. Gre za drugi električni avtobus, ki so ga pri podjetju Arriva pognali po ulicah Mestne občine Kranj (MOK). Prvo testno vozilo so preizkusili konec junija. Sicer pa je prvo električno vozilo, ki se od leta 2017 redno uporablja v Kranju, KRANVAJ.

 

S tem Kranj izvaja analizo prehoda na električne avtobuse in uresničuje svoje cilje na področju e-mobilnosti. Prihodnje leto naj bi tako zamenjali prve štiri avtobuse. V prihodnosti načrtujejo tudi zamenjavo voznega parka uprave in zavodov, vzpostavitev javnih polnilnih centrov, postavitev sončnih elektrarn in shranjevalnika električne energije, o čemer smo že pisali. S tem se MOK zavzema za zmanjšano rabo energije, stroškov in obremenitev okolja.

 

Kranjski mestni promet trenutno zaradi ukrepov za zajezitev epidemije obratuje po počitniškem režimu. Vsi avtobusi so tudi opremljeni v skladu z varnostnimi in higienskimi ukrepi za preprečevanje širitve covida-19.

BMW i8 e-drive Roadster OKOLJE Gorenjska Kranjska občina gre na elektriko
Komentarjev 1
  • corlaydrug 05:29 20.december 2020.

    www︎.︎tweom︆.︆com - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks