Gorenjska
4976 ogledov

Po nori soboti bo nora tudi nedelja

gorenjska avtocesta, zastoj, Hrušica
1/3
Dars
Tudi danes, v nedeljo, 11. junija, bo na gorenjski avtocesti gost promet z zastoji, so ob pol enih zjutraj sporočili s Policijske uprave Kranj.

Kot smo že poročali, je bil včeraj, v soboto, na gorenjski cesti proti Karavankam dolg zastoj, in sicer kar 15-kilometrski oziroma več kot dve uri čakalne dobe. Gost promet med Podtaborom in predorom Karavanke je trajal več kot 13 ur, umiril se je šele po 23. uri, po polnoči pa je stekel tekoče.

Zastoj na gorenjski AC | Avtor: Dars Dars

"Policisti smo storili vse, kar je bilo v naši moči. Sodelovali smo tudi z drugimi deležniki. Prometnih nesreč na avtocesti v tem časovnem obdobju nismo obravnavali. To lahko pripisujemo ažurni medijski obveščenosti in seveda odgovornosti voznikov, da so upoštevali prometno in informacijsko signalizacijo, prometna pravila in navodila policistov ter cestninskih nadzornikov. Promet po vzporednih cestah je bil normalen in nismo beležili zastojev.

Zaznanih je bilo nekaj posameznih primerov obračanja voznikov v delovni zapori in intervencijski poti na avtocesti med odcepoma Lesce in Jesenice vzhod v smeri Karavank. Policisti so to takoj zaznali in med bočne ovire napeljali trak in tako tehnično preprečili nadaljnja nepravilna ravnanja voznikov," je sporočil Roland Brajič, predstavnik za stike z javnostjo na PU Kranj.

Če je le možno, se danes ne odpravljajte v Avstrijo oziroma pot prestavite na poznejši čas.

Izvoz Jesenice vzhod (Lipce) proti Avstriji je dovoljen izključno za lokalni promet.

Če pa ste že na poti v Avstrijo, uporabite mejni prehod Ljubelj (za osebna vozila) ali Šentilj in izvoze. Za lokalni promet uporabite alterantivne poti.

Spremljajte ažurne informacije na https://www.promet.si/sl.

Gneča tudi proti turističnim krajem

Podoben prometni kolaps na gorenjski avtocesti grozi tudi danes, v nedeljo. Prav tako bo zelo gost promet tudi na vpadnicah do turističnih krajev in izletniških točk.

Zato policija opozarja voznike, naj upoštevajo prometno signalizacijo in spremljajo ažurne informacije po medijskih ali socialnih kanalih obveščanja. In seveda naj poskrbijo za varnostni pas.

Danes, v nedeljo, bo tudi kolesarska dirka Maraton Franja. Določene ceste bodo zaprte ali pa bo mobilna zapora.

Maraton Franja, ceste zaprte | Avtor: PU Kranj PU Kranj

Spremljajte na https://www.promet.si/sl ali https://promet.si/sl/kolesarski-maraton-10-11-junij-zapore-cest-ljubljana-in-okolica
ali informacije na spletni strani organizatorja. Vsem udeležencem dirke zato policisti svetujejo, naj pred odhodom na pot preverijo stanje zapor in prometa.

dezurni@styria-media.si

Zastoj na gorenjski AC Popoln kolaps Slovenija Na gorenjski AC vse stoji, policija na terenu

 

Komentarjev 8
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 10:55 11.junij 2023.

    Tkole je blo včeraj in samo sreča je bla, da ni prišlo do katastrofe zarad švaboliunotov, ki mislijo, da lahko pri nas počnejo vse, kar se jim zljubi https://www.facebook.com/jasmina.paradinovic/videos/793198129198320

  • 4c6cfe4fc7e22c0da661424350902bc28121c881 10:09 11.junij 2023.

    Morali bi si priznati, da smo pri gradnji AC križa naredili napako. Ne sicer mi državljani, pač pa skupina, ki se je leta 1995 zbrala okoli SLS in začela realizirati to katastrofo. Pozneje se je priključilo več posameznikov, ki so ...prikaži več vdeli le danar, ne pa koristi in potreb ljudi ob gradnji AC, tako da se je ta prizvok SLS malo omilil, pozneje jih je družila ljubezen do tujega (našega) denarja. Napaka je bila, da so tranzit navezali na Ljubljano, tako da vsi, ki želijo Slovenijo samo prevoziti, ...

  • Toma 09:40 11.junij 2023.

    Zastoji so zato, da lahko Svobodno plešete poleg avta! Jaz imam raje policijsko uro!