Slovenija
27005 ogledov

Na gorenjski AC vse stoji, policija na terenu

Zastoj na gorenjski AC
1/2
Dars
Na gorenjski avtocesti se je do izvoza Radovljica naredil 15 kilometrov dolg zastoj, pred predorom Karavanke vse stoji, več kot 1,5-kilometrski zastoj je bil pozno popoldne tudi na Ljubelju.

Na gorenjski avtocesti je še vedno močno povečan dotok prometa v smeri predora Karavanke. Nastajajo daljše kolone in posledično večkilometrski zastoj. Do izvoza Radovljica je kolona vozil dolga kar 15 kilometrov, kar pomeni dve uri in pol čakanja, so malo čez 16. uro sporočili iz PU Kranj.

Policisti pozivajo vse, ki so ali pa se bodo znašli v koloni, da ustvarijo reševalni pas.

Malo pred 21. uro je bil zastoj še vedno dolg 10 kilometrov, kar je pomenilo dobro uro čakanja.

Breg, smer Jesenice, zastoj, gorenjska avtocesta | Avtor: Dars nadzorna kamera Dars nadzorna kamera

Promet proti Ljubljani poteka normalno in tekoče. 

Kot so še zapisali policisti, so na terenu vse razpoložljive policijske enote, ki se bodo trudile poskrbeti za varnost udeležencev v prometu. "Veliko boste storili tudi vi. Če ni nujno vam še vedno svetujemo, da se na pot proti Avstriji ne odpravljate, in, če je možno, pot prestavite na kasnejši čas," sporočajo policisti.

Priporočila policije

Uporaba izvoza Jesenice vzhod (Lipce) za smer proti Avstriji je dovoljena izključno za lokalni promet! Za smer proti Avstriji uporabite tudi druge mejne prehode npr. Ljubelj za osebna vozila ali Šentilj na območju Maribora.

A tudi na cesti Tržič-Ljubelj proti Avstriji je bil okoli 18. ure zastoj v dolžini 1,6 kilometra, ob 19.30 se je zmanjšal na pol kilometra, so objavili na Promet.si. Predor Ljubelj namreč občasno zapirajo zaradi varnosti.

Ljubelj, zastoj pred predorom Ljubelj | Avtor: DRSI DRSI

Če ste že na poti za lokalni promet, uporabite alternativne poti. Upoštevajte prometno in informativno signalizacijo na avtocesti in navodila policistov.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 2
  • jezero 07:19 11.junij 2023.

    vsa gorenjska avtocesta je zaplankana. Kot da nekaj delajo; kot da avtocesta ni za promet ampak za DARS.

  • Ender3 18:07 10.junij 2023.

    Po koncu kovid krize vse stoji, pred tem je vse kakorkoli delovalo. Kot, da bi naenkrat vse oživelo in ekonomska kriza nikogar ne bi prizadela. Za koga je potem inflacija, recesija ..samo za statistiko in manipulacijo.