Gorenjska
78 ogledov

Podarite Kranju božično drevo

MOK V Kranju se išče božična smreka. Foto: MOK
Kljub temu da bodo razmere letošnjega božičnega in prednovoletnega časa nekoliko drugačne od tistih, ki smo jih vajeni, bo v Kranju vladalo praznično vzdušje. Mestna občina Kranj v sodelovanju z Zavodom za turizem in kulturo Kranj v ta namen išče dve božični drevesci, smreki, ki bi v prazničnem koncu leta krasili staro mestno jedro.

Letos množičnega zbiranja in drugih z božičem obarvanih množičnih aktivnosti zaradi situacije s covidom-19 ne bo, a se bodo v Mestni občini Kranj vseeno potrudili pričarati posebno praznično vzdušje. Letos sta v načrtu dve božični drevesi, eno bo stalo na Glavnem trgu, drugo pred Prešernovim gledališčem.

Ker pa Mestna občina Kranj in Zavod za turizem in kulturo Kranj še nista našla pravšnjih smrek za to priložnost, se obračata na lastnike gozdov oziroma smrek na vrtovih, da ju podarijo mestu. Smreka mora biti samorasla, visoka med 15 in 18 metri, do nje pa mora biti omogočen dostop. Na Mestni občini Kranj sporočajo, naj se morebitni darovalci javijo na srecko.stagar@visitkranj.si ali na 041 549 312 do petka, 20. novembra. Za posek in prevoz bo poskrbljeno brezplačno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.