Gorenjska
2159 ogledov

Pozor, drevesa še padajo!

Avtodom, neurje, Kranj
1/4
PGD Breg ob Savi V intervenciji v Kranju in okolici so včeraj in danes, 18. in 19. avgusta 2022, sodelovala vsa prostovoljna gasilska društva Gasilske zveze Mestne občine Kranj in gasilsko-reševalna služba GARS Kranj. Na fotografiji: gasilci PGD Breg ob Savi so med drugim "osvobodili" tudi avtodom izpod drevesa.
Gorenjski policisti so včeraj na interventno številko 113 zaradi neurja in posledic neurja sprejeli večje število klicev. V sedmih primerih je šlo za prijave dogodkov z nastankom materialne škode, v petih pa za prometne nesreče. Nesreča kot posledica neurja pa se je zgodila tudi danes v Škofji Loki, zato policija poziva k previdnosti na cestah in v gozdovih.

Kot danes v pregledu dogodkov navajajo s Policijske uprave Kranj, je včeraj v Lahovčah in Kranju med vožnjo na avtomobila dveh voznikov padlo drevo. Kot smo že poročali, se je ta nesreča v Kranju zgodila malo pred 15. uro na cesti med železniško postajo in Laborami, voznik pa je bil lažje poškodovan.
Škodo na vozilu je še v enem  primeru povzročila podrta prometna signalizacija. V okolici Škofje Loke je kolesar padel in se poškodoval zaradi močnega sunka vetra. V kraju Gobovce pa je drevo zadelo motorista s potnikom. Oba sta se poškodovala.
V Kranju in okolici je bilo v neurju odkritih več streh, nastala je materialna škoda na objektih in vozilih. Na parkirana vozila so padala drevesa. Zadnji primer so policisti obravnavali danes zjutraj: v Škofji Loki se je zaradi posledic včerajšnjega neurja podrlo drevo in padlo na dve vozili.

Kranj, neurje, 18.8.2022 | Avtor: fb Mestna občina Kranj fb Mestna občina Kranj

Včeraj so policisti na Gorenjskem obravnavali šest prometnih nesreč s telesnimi poškodbami. Hujša nesreča se je ob 6.40 zgodila na Jesenicah. Udeležena so bila tri vozila, dva človeka sta se poškodovala. Voznica je zapeljala na nasprotno smerno vozišče  in povzročila prometno nesrečo. Posredovali so tudi gasilci. Cesta je bila tri ure zaprta, urejen je bil obvoz.

V vseh drugih včerajšnjih nesrečah pa so se udeleženci lažje poškodovali. V Bodeščah in na Jeprci sta padla  kolesarja, v Gobovcah motorist s potnikom. V Naklem sta voznika trčila zaradi izsiljevanja prednosti. Na Mlaki pri Kranju pa sta udeleženca trčila zaradi nepravilne strani vožnje udeleženca.

"Ceste so mokre in spolzke. Pozivamo k prilagojeni hitrosti vožnje in ustrezni varnostni razdalji. Predvsem so razmere nevarne za motoriste, kolesarje in uporabnike skirojev!" so posvarili s Policijske uprave Kranj.

NEURJE Gorenjska V Kranju številne intervencije, ne hodite ven!

Gasilci pa v nočnih urah niso mogli opraviti vsega dela, saj je okoli 4. ure spet začelo močno deževati, veter pa je odnesel ponjave, ki so jih začasno namestili. Tako so danes dopoldne nadaljevali z odpravljanjem posledic.

Neurje pa včeraj ni prizaneslo niti Vojašnici Petra Petriča Kranj na Bleiwesovi cesti, fotografija (spodaj) je s fb Slovenska vojska. Odkrit je bil objekt v velikosti 800 kvadratnih metrov, izruvalo pa je tudi več dreves.

vojašnica petra petriča kranj, neurje 18.8.2022 | Avtor: fb Slovenska vojska fb Slovenska vojska

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.