Gorenjska
252 ogledov

Predsedovanje Evropi: na Brdu tisoči evrov za študentsko delo

hotel brdo M. Š.
Tajnica direktorice državnega zavoda (je) bila kar študentka…partnerica njenega sina.

Hotel Brdo je zaprt že leto dni, država pa do danes ni izbrala niti izvajalca za okoli 30 milijonov vredno prenovo. Javni gospodarski zavod Protokolarne storitve pa med tem tisoče evrov vsak mesec plačuje za – študentsko delo. Celo tajnica direktorice Špele Munih Stanič je bila nekaj mesecev kar študentka. Direktorica nam ni odgovorila, če je bila to res partnerka njenega sina…
Državni portal Erar pokaže neverjetne zneske o tem, koliko različnih delavcev najema državni Javni gospodarski zavod Protokolarne storitve. Tako je agencija Workforce letos že prejela okoli 18 000 evrov, študentski servis ŠS pa preko 10 000 evrov! Ne gre pozabiti, da je že eno leto zaprt hotel Brdo, da prav tako ni posebnih aktivnosti v grajskem poslopju kjer prav tako traja prenova. Čeprav zavod upravlja z drugimi protokolarnimi objekti po Sloveniji pa so številke osupljive. Špela MUNIH Stanič nam je pojasnila, kje vse delajo študentje in kaj: strežejo in kuhajo v kavarni Gradu Strmol pri Cerkljah, enaka dela opravljajo v Kongresnem centru in Vili Bled, pomagajo pri konjereji (!), so vodiči, hostese, receptorji, ukvarjajo se z multimedijskimi napravami, delajo v marketingu in prodaji, opravljajo tajniška in lektorska dela…Vse to torej za državni protokol delajo (tudi) študentje, od decembra do marca jih je bilo 26, opravili pa so 3358 ur ali 129 na študenta.

Pozornost zaposlenih pa je vzbudilo tudi to, da je tajniška dela opravljala študentka katere podatki so znani uredništvu in naj bi bila partnerka njenega sina. V času našega obiska v Kongresnem centru sta bili obe z direktorico odsotni, po našem poizvedovanju pa študentka ni bila več tajnica direktorice oziroma ni več delala za JGZ Protokolarne storitve. Ko smo pri direktorici Špeli Munih Stanič preverjali, če je to res, nam na nekaj vprašanj ni želela odgovoriti točno. Sporočila nam je, da je v treh mesecih bilo za 303 ure tajniških, lektorskih in administrativnih del. V okviru zavoda je sicer po javno dosegljivih podatkih okoli 200 zaposlenih, v zadnjem času pa je bilo precej odhodov in posledično iskanja novih zaposlenih.

hotel brdo Državno premoženje Slovenija "Bolšjak" v zaprtem hotelu Brdo

Glede na dosegljive podatke za študentsko delo mesečno državni protokolarni zavod zapravi več kot 10 000 evrov za delovno silo, ki ni v rednem delovnem razmerju. Ali bo taka kadrovska zasedba ustrezna za predsedovanje EU v letu 2021, bomo še videli. Špela Munih Stanič je bila za svoj drugi mandat imenovana leta 2018, prvič pa je bila izbrana potem, ko je prej vodila Uradni list RS in s turizmom, protokolom ipd. ni imela stične točke.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.