Slovenija
6282 ogledov

"Bolšjak" v zaprtem hotelu Brdo

hotel brdo
Razprodaja v državnem hotelu, ki bi moral biti prenovljen do slovenskega predsedovanja EU.

Odhajajoča vlada Marjana Šarca je 'vroči kostanj' državnega hotela Brdo prepustila Janezu Janši. Razpis za prenovo, vredno 26 milijonov, ni zaključen. Med tem deluje hotel kot 'bolšjak', kupci odnašajo in odvažajo kar je še vrednega, direktorica JGZ Brdo Špela Munih Stanič, ki je lani najavljala, da bodo začeli delati poleti, pa je na dopustu.

Na Brdu smo za predsedovanje EU v letu 2008 zgradili Kongresni center za okoli 8 milijonov evrov, za tokratno predsedovanje, pa naj bi Brdo pridobilo hotel visoke kategorije. Evropi bo Slovenija predsedovala v drugi polovici 2021, za Nemčijo.

hotel brdo | Avtor: M. Š. M. Š.
Glede na to, da se v enem letu od zaprtja hotela (odgovoren je generalni sekretariat vlade) ni zgodilo nič, so po naših informacijah iz virov blizu odhajajoči vladi, že stekli pogovori o tem, da vse v zvezi s predsedovanjem preseli v Ljubljano: "Nočem komentirati tega stanja, glede na moje izkušnje pa lahko pritrdim samo eni bistveni ugotovitvi: vsak zamujen dan pomeni ogromno škodo," trdi direktor JGZ Brdo v času naložbe v Kongresni center, bivši minister in zdaj upokojenec Iztok Purič.

Pri direktorici Špeli Munih Stanič nismo uspeli preveriti niti drugih spornih informacij, da denimo tajniške posle pogodbeno opravlja kar partnerka njenega sina, ker je na dopustu (prav tako tajnica…). Že njeno imenovanje je vzbudilo dvome, ker je na Brdo prišla z Uradnega lista RS in bila leta 2018 ponovno imenovana. Hotel Brdo je zaprla aprila lani in takrat javno obljubila, da se bodo "dela začela letos poleti." Zakaj je hotel prazen skoraj eno leto in njegovo opremo (od sanitarne opreme do vrat) zdaj odvažajo različni kupci, čeprav bi lahko deloval še danes, tako ni povsem jasno. 

hotel brdo | Avtor: M. Š. M. Š.
Hotel je bil odprt je leta 1975, vmes nekajkrat prenovljen in v času bivše države namenjen samo protokolu. Z njim upravlja javni gospodarski zavod Protokolarne storitve (krajše Brdo), preobrazbo v zavod pa je v sloviti magistrski nalogi obdelala Alenka Bratušek, ki je vodila precej časa tudi nadzorni organ Brda. 

Novi hotel naj bi imel 136 namesto dosedanjih 78 sob. Razpis za novogradnjo oziroma kompletno prenovo se je začel junija lani, septembra je o njem odločala državna revizijska komisija in nato se je država odločila razpis ponoviti. Ta se je končal decembra lani in do 1. marca naj bi bilo končno znano, kdo bo hotel Brdo prenovil. Izvajalec za prenovo ni bil izbran, izpeljan pa ni bil niti razpis za notranjo opremo.

Komentarjev 6
  • vegesria 07:44 07.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • inratjae 02:20 07.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • haysusi 21:33 06.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks