Slovenija
4627 ogledov

Iztok Purič odstopil z mesta ministra

Iztok Purič mediaspeed
Iztok Purič odstopa z mesta ministra za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Novico so sporočili iz stranke SAB. "Minister se je za odstop odločil iz osebnih razlogov, v SAB njegovo odločitev spoštujemo," so zapisali.

Iztok Purič je svojo odstopno izjavo predsedniku vlade predal danes. "Kljub doseženim uspehom sem se odločil, da z mesta ministra brez listnice, pristojnega za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, odstopim iz osebnih razlogov," je zapisal v njej.

Spomnil je, da so na Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) v času njegovega mandata "uspeli narediti tisto, česar ekipe pred njim niso znale ali pa niso zmogle narediti".

Njegova absolutna prioriteta je bila ureditev informacijskega sistema službe. "Če se izrazim v kolesarskem žargonu, smo pri tem spopadu opravili težko gorsko dirko in dosegli veliko zmago. Informacijski sistem zdaj deluje, kar omogoča normalno črpanje evropskih sredstev," je zapisal.

Purič je s svojim delom dokazal, "da smo v SAB učinkoviti in da stvari zares premikamo naprej," je dodal generalni sekretar stranke SAB Jernej Pavlič. "Prizadevali si bomo, da se bo to na SVRK nadaljevalo in da bo bomo stvari še naprej premikali v pravo smer," je dodal.

Marjan Šarec Oster premier Slovenija Šarec pojasnjuje razloge za Bandellijevo razrešitev

Odšel Bandelli, prišel Purič

Puriča je SAB predlagala za ministra po tem, ko je po dveh mesecih s tega položaja na poziv predsednika vlade Marjana Šarca odstopil Marko Bandelli zaradi neprimerne komunikacije in domnevno slabega dela. 

DZ je Puriča na ministrsko mesto imenoval 19. decembra lani. Dan kasneje je od Bandellija prevzel posle in takrat napovedal, da bo posebno pozornost namenil motivaciji zaposlenih, saj brez tega ne more biti napredka in uspehov.

Purič, sicer doktor znanosti s področja organizacijskih ved, je 12 let vodil Javni gospodarski zavod Brdo, preden ga je vlada razrešila junija 2012 zaradi nepravilnosti pri vodenju zavoda. Pred tem je Purič vodil splošno-kadrovsko službo v Exotermu in Žitu.

Prejšnji teden je Purič na novinarski konferenci ocenil, da je SVRK vzpostavila zadovoljivo delovanje informacijskega sistema e-MA in preprečila zaustavitev vračil iz bruseljske blagajne. To je označil za "čudež" in dodal, da bo Sloveniji uspelo počrpati sredstva za tekočo finančno perspektivo.

Delo na sistemu je sicer označil za zelo stresno, ljudje so bili v krču in pod pritiskom, več sodelavcev vmes obupalo in zapustilo vladno službo, je priznal ob tem.

Marko Bandelli Slovenija To je elektronska pošta, ki je razbesnela ministra Bandellija

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Avatar Ebony_Wunderlich
    Ebony_Wunderlich 10:49 21.september 2019.

    Google je plačal za vsakodnevno delo na spletu od doma 600 do 1000 dolarjev.i so prejeli prvi mesec $ 23586 in $ 32847 v mojem zadnjem mesečnem plačilnem računu pri Googlu tako, da doma delajo 3 ure na dan. enostavno ...prikaži več zaslužite 150 $ na ur0, in zaslužek je lahko sčasoma še večji. več tukaj ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ w­w­w­.W­o­r­k­L­i­n­k­s­3.­C­O­M

  • Lavdan 16:48 20.september 2019.

    Že naslov ministra je kar nekaj in je vse eno če gani.

  • 0ced864ed9d976da79e4e975646e3dcf59a85b96 16:11 20.september 2019.

    Nobene škode.