Gorenjska
415 ogledov

Prepotrebna rekonstrukcija se lahko začne

OŠ Helene Puhar Kranj OŠ Helene Puhar Kranj
Mestna občina Kranj je marca pridobila gradbeno dovoljenje za izvedbo dozidave, nadzidave in rekonstrukcije Osnovne šole Helene Puhar, ki je zdaj postalo pravnomočno.

Načrtovani objekt bo namenjen vzgoji in izobraževanju otrok s posebnimi potrebami. Nove prostore bodo uredili v pritličju, kjer bo dodatni prostor za zbornico, in v nadstropju, kjer je predvidena izgradnja štirih novih učilnic, treh kabinetov in sanitarij. V nadaljevanju sledi izdelava projektne dokumentacije za izvedbo gradnje in izbor izvajalca del z izvedbo javnega naročila.

»V Osnovni šoli Helene Puhar, ki jo obiskujejo tudi otroci iz sosednjih občin, se že dlje časa soočajo s prostorsko stisko. Vodstvu šole in učiteljem, ki svoje delo izredno kakovostno opravljajo, želimo zagotoviti boljše pogoje za delo, otrokom pa razmere za še boljši razvoj. Upam, da se postopki uspešno zaključijo v najkrajšem možnem času in se bo pouk v novih prostorih čim prej začel,« je ob novici o pravnomočnosti gradbenega dovoljenja povedal kranjski podžupan Janez Černe.

 | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj
 | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj

OŠ Helene Puhar je šola za otroke s posebnimi potrebami. Večina učencev je iz Mestne občine Kranj, prihajajo pa še iz bližnjih občin Tržič, Naklo, Šenčur, Cerklje in Jezersko. V zadnjih letih je šola v zadnjih letih doživela že nekaj novosti, veliko so za to pripomogla tudi številna donatorska sredstva. Tako so med drugim uredili okolico šole, v vrtu je nastala senzualna pot, umestili so kolesarsko pot, preuredili nekatere učilnice, da imajo prost izhod na ograjen vrt, kjer se poleti lahko izvaja pouk na prostem. Zaključili so nadgradnjo šole, ki je prinesla nekaj novih učilnic, dvigalo v zgornje nadstropje in tako povezavo vseh površin šole za gibalno ovirane učence na šoli. Sanirali so tudi telovadnico. V letu 2019 je bila zaključena tudi toplotna sanacija šolske stavbe, ki omogoča prihranke pri obratovanju.

DONACIJA Gorenjska Kranjska Zavarovalnica Triglav decembra podprla tudi OŠ Helene Puhar
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.