Gorenjska
648 ogledov

Prešerno tudi v karanteni

Prešernovo gledališče Kranj
Medtem ko je Prešernovo gledališče Kranj še vedno zaprto za obiskovalce, prešernovci ostajajo prek spleta povezani z ljubitelji gledališča. Na svojem spletnem kanalu Youtube so odprli dostop do kar 22 arhivskih predstav, pripravili pa so še dva spletna projekta.

V Prešernovem gledališču Kranj so oktobra začeli študij predstave Srečko Kosovel KONS: NOVI DOBI. Dramsko predlogo sta ustvarila Katarina Morano in Žiga Divjak, ki je tudi režiser predstave. »Študij nam odpira pogled v obširen in izjemno bogat opus tega tako mladega, tako genialnega in pronicljivega pesnika; dokaj hitro se je rodila ideja za spletni projekt, da bomo vsaj del Kosovelove poezije lahko delili tudi z vami,« so sporočili iz gledališča.

 

V teh dneh so tako začeli s projektom Čas za POEZIJO: KOSOVEL. Igralke in igralci kranjskega ansambla Vesna Jevnikar, Vesna Pernarčič, Darja Reichman, Miha Rodman, Blaž Setnikar, Vesna Slapar, Aljoša Ternovšek in Borut Veselko bodo interpretirali svoje najljubše pesmi Srečka Kosovela. Posnetke trikrat na teden, predvidoma v ponedeljek, sredo in petek, delijo na njihovi spletni strani ter prek družabnih omrežji.

 | Avtor: Prešernovo gledališče Kranj Prešernovo gledališče Kranj

 

Pozabili niso niti na najmlajše

V Prešernovem gledališču so v teh dneh pripravili še en spletni projekt, pri katerem pa so pozornost namenili najmlajšim ljubiteljem gledališča.  Ti so navajeni, da ob sobotnih dopoldnevih v gledališču  obiskujejo sobotne matineje. Da bi jim vsaj malo popestrili dolge jesenske večere, jim bodo krajšali čas s čudovito zakladnico slovenskih ljudskih pravljic.

 

»Prešerna pravljica za kratek čas bo na naših spletnih omrežjih na sporedu vsako soboto in nedeljo zvečer, brali jih bodo igralci našega ansambla. Verjamemo, da si jih boste z radostjo ogledali tudi odrasli, saj nas pravljice vedno »tako omrežijo, da na vsem lepem izgine meja med pravim življenjem in tistim, ki je mogoče samo v njih«. To pa v teh dneh vsi še kako potrebujemo, zato dobrodošli v naši družbi,« sporočajo iz Prešernovega gledališča Kranj.

 | Avtor: Prešernovo gledališče Kranj Prešernovo gledališče Kranj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice