Gorenjska
285 ogledov

Pripor za ovadenega nasilneža

Nasilje Profimedias Fotografija je simbolična.
Škofjeloški policisti so včeraj s kazensko ovadbo na Okrožno sodišče v Kranju privedli moškega, osumljenega kaznivega dejanja zoper življenje in telo z napadom in povzročitvijo telesnih poškodb oškodovancu. Sodnik je zanj odredil pripor.

S Policijske uprave Kranj so danes, 19. avgusta, pojasnili, da so že v torek, 17. avgusta, na območju Škofje Loke pridržali moškega. Ta je, kot so navedli, brez povoda na javnem kraju napadel znanca in ga poškodoval. Za nasilna dejanja so sicer policisti osumljenca že večkrat obravnavali.

Sinoči pa so policisti v Škofji Loki, o čemer smo že poročali, obravnavali tudi prijavljen prepir med sprtimi ljudmi in streli na javnem kraju.

Tudi kranjski policisti so včeraj pridržali moškega. Dobili so namreč prijavo občana, da ga je izzival k pretepu. Ob prihodu policije je kraj poskušal zapustiti. Zdaj tega moškega obravnavajo zaradi kršitve javnega reda in ker je po vožnji s kolesom odklonil preizkus alkoholiziranosti.

Jeseniški policisti pa obravnavajo moškega, ki se je v gostinskem obratu nasilno vedel do občana oziroma kršil javni red in mir. Preverjajo pa tudi elemente kršitve predpisov o zaščiti živali, ker je imel omenjeni moški spuščenega psa. Poškodovan ni bil nihče.

Ne dotikajte se nevarnih najdb

Gorenjski policisti pa so včeraj v dveh primerih do prihoda strokovnjakov Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi zavarovali kraj najdbe teh predmetov. Okoli 13. ure je namreč občan na svojem zemljišču v vasi Volaka, občina Gorenja vas - Poljane, našel 299 nabojev iz 2. svetovne vojne. Ob 18.30 pa so v vasi Reteče pri Škofji Loki našli ročno bombo kalibra 60 milimetrov. Obakrat sta pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Gorenjske in Ljubljanske regije staro orožje uničila na kraju najdbe. "Teh predmetov se ne dotikajte, o najdi pa obvestite bodisi 112 ali 113, " opozarja policija.
       

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.