Gorenjska
227 ogledov

Prva zima sistema KRsKOLESOM uspela

Vožnja s kolesom se je v času epidemije izkazala kot zelo dobra rešitev, saj nekaj časa javni prevoz ni deloval. Prav zato je v Kranju letos prvič sistem KRsKOLESOM deloval tudi čez zimo. Aprila se na postaje vračajo tudi električna kolesa, občina pa obljublja tudi nekatere novosti.

Mestna občina Kranj (MOK) je prvič doslej uporabnikom sistema KRsKOLESOM tudi v zimskem obdobju zagotovila uporabo navadnih koles. Zaradi dobrega vzdrževanja so kolesa hladno obdobje z občasnimi snežnimi padavinami uspešno prezimila na prostem. Po pričakovanjih bodo v prvi polovici aprila že dovolj visoke temperature, da se bodo v sistem vrnila tudi električna kolesa. V aprilu pa se bo odprl tudi sistem Gorenjska.bike v ostalih gorenjskih občinah, kjer je možna izposoja in vožnja tudi s paketom KRsKOLESOM.

KOLO Gorenjska KRsKOLESOM tudi pozimi

 

Nova sezona prinaša tudi nekaj novosti

V kranjskem sistemu izposoje koles, ki s 74 električnimi kolesi predstavlja največji elektrificiran sistem izposoje koles v Sloveniji in ima trenutno kolesarske postaje za izposojo e- in navadnih koles na 28 lokacijah, je letos med drugim v načrtu uvedba dveh trikolesnikov. »Na voljo bosta na postajah pred vstopom v mestno jedro, s čimer želimo omogočiti lažjo dostopnost ožjega mestnega središča gibalno oviranim ter lažjo dostavo manjših paketov najemnikom ali lastnikom objektov in s tem dodatno zmanjšati promet v mestnem jedru. V sklopu gradnje parkirišča P+R na Zlatem polju pa je predvidena tudi nova postaja z 20 ključavnicami,« pojasnjuje župan Matjaž Rakovec.

Tisti, ki se bodo letos na novo registrirali, in uporabniki, ki bodo podaljšali pakete, bodo deležni  nespremenjene promocijske cene, torej 50-odstotnega popusta na pakete. »Uporabnikom je na voljo tudi mobilna aplikacija Mobiln.si, ki na mobilnem telefonu omogoča preprosto registracijo, izposojo kolesa, pregled uporabniškega profila, pogled v zgodovino izposoj, sporočanje napak, vsebuje zemljevid s postajami, navodila za uporabo sistema in še nekatere druge uporabniku prijazne funkcije,« še dodaja Rakovec.

 

Filmi v pomoč uporabnikom

Nekateri uporabniki imajo pri izposoji oziroma vračilu koles težave, nekateri tudi pri uporabi električnih koles. Zato so na občini v pomoč pripravili promocijsko-izobraževalne filme. Prva dva prikazujeta preprost način uporabe sistema ter izposoje navadnega in električnega kolesa. Z njima želijo izposojo približati uporabnikom, ki so manj vešči rokovanja z avtomati, predvsem pa natančno prikazati enostaven postopek izposoje kolesa in »rokovanje« z električnim kolesom. Tretji pa je predstavitveno-promocijski film, namenjen spodbujanju uporabe sistema izposoje koles pri lokalnem prebivalstvu, dnevnih obiskovalcih ali zaposlenih v mestu, posredno pa tudi turistom različnih generacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.