Gorenjska
2221 ogledov

Rešili planinko, planinca in alpinista

Policijski helikopter PU Kranj Policijski helikopter.
Včeraj, v nedeljo, 29. avgusta, je policijski helikopter skupaj z dežurno ekipo GRS na Brniku trikrat reševal v gorah: vse tri, planiko, planinca in alpinista, so prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice, navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Najprej so malo pred 11. uro skupaj z gorskimi reševalci GRS Radovljica pomagali planinki, ki jo je na poti proti Debeli peči v občini Gorje obšla slabost.

Le nekaj minut pozneje je policijski helikopter z dežurno posadko GRS na Brniku poletel v severeno steno Triglava, kjer je v Bavarski smeri padel alpinist in si poškodoval nogo. V tem reševanju so posredovali tudi reševalci GRS Mojstrana.

Malo čez 17. uro pa je na planini Uskovnica v občini Bohinj padel planinec in se poškodoval. Najprej so posredovali gorski reševalci GRS Bohinj in reševalci Nujne medicinske pomoči Bohinj, ki so ponesrečenca prenesli do helikopterja. Ta pa ga je odpeljal v jeseniško bolnišnico.

Komentarjev 1
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:25 30.avgust 2021.

    Kdaj se bo končno začelo to reševanje zaračunavat. Za neodgovorne posameznike imamo denar za otroke ki potrebujejo operacije pa zbiramo zamaške in organiziramo dobrodelne akcije in koncerte. Dost mam tega!???