Gorenjska
4254 ogledov

Skoraj 500 naročenih ni prišlo na cepljenje

Cepljenje nenaročenih v kranjski vojašnici 23. junija 2021. PR ZD Kranj Odprto cepljenje proti covidu-19 v telovadnici Vojašnice Petra Petriča Kranj 23. junija 2021.
Le 45 ljudi je danes zjutraj v Šenčurju na odprtem cepljenju proti covidu-19 v dveh urah cepila mobilna ekipa Zdravstvenega doma (ZD) Kranj. In le 46 zaposlenih iz podjetja Goodyear Slovenija je nato v dveh urah, od 12. do 14. ure, cepila mobilna ekipa na sedežu omenjenega podjetja na Laborah. Kaj je bil vzrok za tako slaba odziva, v ZD Kranj še ne vedo. Prav tako si ne znajo odgovoriti na uganko, zakaj skoraj 500 naročenih oziroma vabljenih ta teden ni prišlo na cepljenje v Vojašnico Petra Petriča Kranj. Ponavlja se torej zgodba prejšnjega tedna, ko na cepljenje v vojašnico ni prišlo skoraj 600 naročenih in se niti ni opravičilo za izostanek. Po drugi strani pa v ZD Kranj že razmišljajo, kako bi organizirali mobilno cepljenje za dijake.

Da so razmere precej nepredvidljive in tudi že kaotične, pričajo podatki cepljenja v tem tednu iz kranjske vojašnice, največjega cepilnega centra na Gorenjskem. Kot so nam sporočili iz službe ZD Kranj, ki skrbi za obveščanje o cepljenju, so v sredo, 11. avgusta, najprej cepili 330 naročenih, nato pa na odprtem cepljenju še 193 nenaročenih. Zaskrbljujoče je, da je bilo samo v sredo kar 360 neodzivnih od skupaj 887 vabljenih oziroma naročenih.

Zgodba se je ponovila še včeraj, v četrtek, 12. avgusta. Na drugi cepilni dan v Vojašnici Petra Petriča v tem tednu so cepili 271 naročenih (neodzivnih je bilo 125) in 280 nenaročenih.      

"Ogromno naročenih vsaj enkrat odpove oziroma spremeni prihod na termin, še veliko več jih ne prihaja na prijavljene termine in jih tako vabimo po dvakrat, trikrat in celo večkrat. Zato razmišljamo, da bi v drugi polovici avgusta ali v septembru cepili samo še v odprtih terminih. Po interni oceni bi se do najkasneje jeseni seznami naročenih lahko toliko izpraznili, da bi tako ali tako preostalo le še odprto cepljenje," so razložili iz ZD Kranj.

Na vprašanje, kako je z dostopnostjo cepiv, smo dobili iz ZD Kranj zagotovilo, da je ves čas na voljo dovolj cepiv.

Glede možnosti, da bi tudi za mlade (podobno kot za podjetja) organizirali mobilno cepljenje, pa smo izvedeli, da v Kranju razmišljajo tudi o tem. Cepljenje proti covidu-19 naj bi organizirali bodisi v srednjih šolah bodisi bi ponudili oziroma rezervirali termine v cepilnem centru za posamezne šole in zainteresirane dijake.  

 


 

Komentarjev 5
  • rd2dmk2 10:28 15.avgust 2021.

    včeraj sem ta tem portalu prebral tole informacijo prebolela oseba ima cca 3500 proti teles , običajna številka je 50. pa me zanima kdo ima to številko 50 . cepljeni ? ali ne cepljeni ? ali povprečje vseh skupaj z ...prikaži več prebolelimi. je pa tisti podatek zelo zanimiv, ker cepljeni po pol leta ima tako močan obrambni mehanizem, ampak je izenačen z necepljenim. cepljeni ste res uber kasta.zdej bi pa že skor upal trdit, da se pandemija umetno podaljšuje in to ravno z ceplenemi.

  • bi_ba 11:46 14.avgust 2021.

    Butli so se že cepili, normalnih pa ne boste v to prepričali, pa če postavite mobilne enote v vsako ulico.

  • Avatar Leon
    Leon 07:26 14.avgust 2021.

    To je odgovor . https://www.zurnal24.si/slovenija/priznani-kirurg-beovicevi-za-cem-vse-se-v-covid-zgodbi-skriva-denar-371355?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery