Gorenjska
51 ogledov

Skrajšan čas parkiranja

Mestna občina Kranj
Na Komenskega in Partizanski ulici v Kranju velja režim kratkotrajnega parkiranja. Ob delavnikih je tako možno parkiranje največ do ene ure, vendar pa bo treba čas prihoda na parkirišče ustrezno označiti. To ne velja za imetnike parkirnih abonmajev, saj so upravičeni do neomejenega parkiranja na tem območju.

Območje kratkotrajnega parkiranja je določeno na Komenskega in Partizanski ulici ob delavnikih med 7. in 16. uro, medtem ko je ob koncih tedna in praznikih parkiranje še naprej neomejeno. Voznik mora obvezno označiti čas prihoda na vidnem mestu – s parkirno uro ali z zapisom časa prihoda na listu. Parkiranje je dovoljeno za največ eno uro, nato je treba vozilo odpeljati. V primeru, da čas prihoda ne bo ustrezno označen, lahko medobčinski redarji skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa vozniku izrečejo globo v višini 40 evrov.

Na tem območju je sicer na voljo tudi parkirni abonma. Pridobiti ga je mogoče pri Komunali Kranj. Zainteresirani morajo vlogo oddati po elektronski pošti. Občinska taksa za parkiranje v coni 2 znaša 40 evrov mesečno oziroma 400 evrov letno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice