Gorenjska
6073 ogledov

Sodniki zavrgli Grosovo pritožbo

Majdičev mlin, Kranj M. Ha. Majdičev mlin v Kranju, posneto aprila 2023.
Majdičev mlin na Stari cesti v Kranju je prešel na podjetje Savski biser d. o. o., postopki so bili na drugi stopniji sodišča zaključeni v začetku maja.

"O zadevi glede lastništva Majdičev mlin je na prvi stopnji odločalo Okrajno sodišče v Ormožu, po pritožbi na drugi stopnji pa nato še Višje sodišče v Kopru. V obeh primerih je bila zadeva zavržena," je danes za Žurnal24 pojasnil Bor Zgonc, direktor podjetja Savski biser, storitve in gradnje, iz Nove vasi v občini Bloke.

Projekt, za katerega je bila doslej izdelana investicijska zasnova, je bil zaradi nejasnega lastništva v mirovanju. Naj spominimo, da je Zgončevo podjetje Savski biser, ustanovljeno je bilo marca 2022, kupilo medvoško projektantsko podjetja Naš mlin in gradnje, ki je želelo v opuščenih nepremičninah pod vznožjem Jelenovega klanca urediti stanovanja.

Zaradi ugovora "gospoda Grosa," pa, kot nam je že lani pojasnil Bor Zgonc, lastnine ni mogel vpisati v zemljiško knjigo. Sledil je postopek na okrajnem in nato še na višjem sodišču.

Za lastništvo Majdičevega mlina je več kot 30 let potekal tudi denacionalizacijski postopek, opuščeni mlin pa je zgorel v požaru v noči s 26. na 27. september 2022. Za požar, v katerem je nastalo za 200 tisoč evrov škode, je, naj spomnimo, policija marca letos ovadila 54-letnika. Imena policisti niso razkrili, pojasnili so le, da osumljenec v preteklosti ni bil obravnavan za tovrstna kazniva dejanja, se pravi za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Ker je v požaru nastala velika premoženjska škoda, mu grozi do 10 let zaporne kazni. 

dezurni@styria-media.si

Majdičev mlin, Kranj, požar KRANJ Gorenjska Za požar v Majdičevem mlinu ovadili 54-letnika Sanacija HE Sava, Kranj PO POŽARU Gorenjska Ogrožena tudi hiša ob dovodnem kanalu
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 07:56 31.maj 2023.

    Še ena zgodba o delovanju vladavine pravnikov .