Gorenjska
690 ogledov

Sofinanciranje obnove, a ne za to, da bodo na njih oglasi

Kozolec, obnova M. Ha. Fotografija je simbolična.
Čez 10 dni oziroma 30. septembra ob 23.59 se izteče rok za prijavo za sofinanciranje obnove kozolcev v občini Škofja Loka. Podobno kakor lani so se namreč tudi letos na Občini Škofja Loka odločili za projekt, s pomočjo katerega želijo na svojem območju izboljšati podobo kulturne krajine.

Na javni poziv se lahko prijavijo lastniki-vlagatelji, katerih kozolci so na območju občine Škofja Loka, ne glede na kulturnovarstveni status kozolca. Prednost pri izbiri bodo imeli vizualno bolj izpostavljeni kozolci ob regionalnih cestah in kozolci s kulturnovarstvenim statusom.
V skladu z dodeljenimi sredstvi pa se lastniki-vlagateji zavežejo, da na objektih ne bo več oglaševanja in da bodo po obnovi služili izključno za kmetijsko oziroma turistično rabo, kajti za druge namene občina obnove ne bo sofinancirala.

Občina Škofja Loka je v proračunu v ta namen zagotovila 10 tisoč evrov, obnovo pa bo financirala v pavšalnem znesku do največ 2 tisoč evrov na kozolec in seveda glede na prikazane stroške in odločitev strokovne komisije.

Na enak razpis so lani za sofinanciranje obnove kozolcev v občini Škofja Loka prejeli devet vlog, katere je ovrednotila tričlanska komisija. In kot so nam pojasnili z Občine Škofja Loka, so bila za teh devet kozolcev razdeljena vsa razpoložljiva sredstva v razpisani višini 10 tisoč evrov.  
Vsi upravičenci so, skladno z določili javnega razpisa, ob koncu obnove tudi oddali poročilo o izvedenih delih in predložili ustrezna dokazila, to je fotografije obnovljenih objektov, kar pa je bila tudi podlaga za končno izplačilo odobrenih sredstev.

Kozolec Slovenija Kozolec, pred njim pa plastična bala Kozolec KULTURNA KRAJINA Gorenjska Denar za obnovo kozolcev, a s pomembno omejitvijo kozolec London Dobili novega Svet Blizu Londona vzniknil slovenski kozolec

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.