Gorenjska
9239 ogledov

Sproščanje ukrepov tudi v Kranju

Peter Šalamon
Vlada je sprostila nekatere omejitve v epidemiji novega koronavirusa, ki bodo začeli veljati jutri. Med njimi so ponovna vzpostavitev javnega prevoza, omejitev gibanja na regijo v epidemiološko najbolj ugodnih statističnih regijah, med katere sodi tudi Gorenjska, in sproščanje nekaterih storitvenih dejavnosti. Spremembe bodo tako od jutri veljale tudi v Kranju.

Od jutri bo spet mogoče uporabljati javni prevoz v skladu s počitniškim voznim redom. Stekel bo torej tudi mestni avtobusni prevoz v Mestni občini Kranj (MOK) in električni mini avtobus Kranvaj. Mesečne vozovnice, ki so veljale v oktobru 2020, veljajo do konca decembra 2020, tiste, ki so veljale v novembru 2020, pa do konca januarja 2021. Na podlagi sproščanja javnega potniškega prometa parkirišča v lasti MOK in v upravljanju Komunale Kranj niso več brezplačna, ampak spet plačljiva.

 

Na Gorenjskem in v ostalih treh regijah z bolj ugodno epidemiološko sliko se dovoli tudi prodaja oblačil in obutve v prodajalnah, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetijah, odpirajo se prodajalne z motornimi vozili, pa z oblačili in obutvijo ter športno opremo, pri čemer je pomerjanje oblačil in obutve prepovedano. Pri izvajanju vseh dejavnosti je nujno upoštevanje navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje, določila ostalih odlokov in higienska priporočila Ministrstva za zdravje. Spremembe bodo v veljavi vsaj do 23. decembra 2020.

 

O vseh sprostitvenih ukrepih pa lahko preberete tukaj.

Prenovljena trgovina Lesnina na Brdu v Ljubljani. Slovenija Kaj se odpira povsod, kaj le v nekaterih regijah in zakaj
Komentarjev 2
  • distdronim 10:31 15.december 2020.

    www︎.︎imgb︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

  • nahipca 06:56 15.december 2020.

    www︎.︎imgb︆.︆net - odličen projekt za odrasle, ki želikko najti partnerja za seks