Gorenjska
785 ogledov

Strožji okoljski pogoji tudi v Lazah

Janez Mihovec
Vlada je sprejela Uredbo o vodovarstvenih območjih za občini Škofja Loka in Gorenja vas-Poljane. Eno od vodovarstvenih območij pa je tudi Sorško polje, katerega 80 odstotkov površja sega na območje Mestne občine Kranj.

Pri gradnji in ravnanju z zemljišči na Sorškem polju je skladno z uredbo potrebno upoštevati nekatere ukrepe za zaščito podzemnih voda. V postopku obravnave uredbe je Mestna občina Kranj podala pripombe glede možnosti širitve stavbnih zemljišč in kmetijstva. Po usklajevanjih so njene pripombe upoštevali pri širitvah stavbnih zemljišč kot tudi na področju kmetijstva, saj uredba med drugim na novo dovoljuje namakalni sistem. Ker kranjska občina ni bila seznanjena s sprejemom uredbe, dodatnih usklajevanj ni bilo, so ob tem sporočili iz občine.

 

Sprejeta uredba pa bo sicer imela tudi večje posledice za industrijsko cono Laze. Po novem so namreč postavljena strožja okoljevarstvena pravila. Določa še, da je do izgradnje javne kanalizacije, ki mora biti zgrajena v skladu z veljavnimi predpisi, prepovedana novogradnja ali rekonstrukcija nestanovanjskih stavb. Kdaj pa bo kanalizacija res zgrajena, pa, kot smo poročali, še vedno ostaja neznanka.

Industrijska cona Laze LAZE Gorenjska V Lazah (še) ne bo kanalizacije
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice