Gorenjska
24902 ogledov

Truplo je ležalo ob strugi potoka

Reševanje
1/2
Policija
Nad akumulacijskim jezerom hidroelektrarne.

Policisti so včeraj med izvajanjem policijskih nalog in observaciji terena s helikopterjem, okoli 14.30 na območju gore Kepa v občini Kranjska Gora, opazili truplo moškega, ki je ležalo ob strugi potoka, nad območjem akumulacijskega jezera hidroelektrarne.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, gre za 28-letnega moškega, državljana Poljske, za katerega so poljski varnostni organi že pred časom javili, da je pogrešan.

"Pokojni naj bi se v zadnjih dneh gibal po planinskih poteh na severni strani Karavank na območju Avstrije. Aktivnosti v zvezi iskanja pogrešanega so izvajali slovenski policisti kot tudi avstrijski varnostni organi," pojasnjujejo. 

Kaj se je zgodilo?

Okoliščine kažejo, da je pokojnik pri prečkanju manjše grape zdrsnil v globino. Nesreča se je po navedbag PU Kranj zgodila pod snežno mejo, na kopnem terenu, ki pa je na kraju strm in tudi spolzek. V zadnjih dneh so bile na tej višini tudi nizke temperature in obsežnejše padavine.

Na kraju je aktivnosti izvajala helikopterska posadka z Brnika s policistom gorske enote in reševalci iz društva GRS Mojstrana. Pokojnik je bil s helikopterjem Slovenske policije prepeljan v dolino. Policisti bodo o vseh okoliščinah dogodka obveščali pristojno državno tožilstvo.

Reševanje | Avtor: Policija Policija

Razmere v visokogorju so nevarne

Obenem s policije pozivajo k veliki previdnosti in odgovornosti. Razmere v visokogorju so nevarne. "Čeprav se na pogled zdi, da so razmere varne, je stanje diametralno nasprotno. Teren v visokogorju je ponekod leden, potrebna je zimska gorniška oprema, veliko izkušenj in maksimalna previdnost. Posamezna območja so nevarna tudi zaradi opasti in klož. Previdno ravnajte tudi turni smučarji," opozarjajo. 

Zaradi morebitnih spreminjajočih vremenskih razmer, snežnih pasti in s tem nevarnosti za nesreče, pred odhodom v gore svetujejo sprotno spremljanje ARSO:  https://meteo.arso.gov.si/

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:01 25.februar 2024.

    Če nobena opozorila ne zaležejo pa naj folk umira v gorah. Škoda samo, da so aktivirani gorski reševalci, ki nosijo na prodaj svoja lastna življenja za ljudi, ki jim očitno ni mar za lastna življenja.

  • Avatar Garancija
    Garancija 11:26 25.februar 2024.

    Zgleda se hodijo k nam fentat

  • Avatar Leon
    Leon 09:39 25.februar 2024.

    Obvezne zimske espadrile .