Gorenjska
8516 ogledov

Tudi Kranj bo le dobil parkirišče P+R

Mestna občina Kranj Obstoječe stanje območja novogradnje parkirišč ob Koroški cesti
V Mestni občini Kranj (MOK) so od Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prejeli odločitev o podpori za gradnjo parkirišča P+R Zlato Polje.

Sistem parkirišča P+R (angleško park and ride oziroma parkiraj in se pelji z avtobusom) je kombinacija zasebnega in javnega prevoza ter omogoča, da se uporabnik do pomembnejših točk na obrobju mesta oziroma glavnih mestnih vpadnic pripelje z osebnim vozilom, pot v mesto pa nadaljuje z javnim prevozom. Po dobrem letu bodo takšno parkirišče končno vzpostavili tudi v Kranju, saj so le pridobili evropska sredstva za ta projekt na Zlatem polju.

Na novem parkirišču »P+R Zlato Polje« bo poleg servisnih objektov skupno 56 parkirnih mest, od tega tri za gibalno ovirane osebe, šest za električna vozila, ki bodo opremljena s polnilnicami, ter pet za motorje. V vzhodnem delu parkirišča je predvideno postajališče KRsKOLESOM z 20 mesti za kolesa z dostopom do pločnika in kolesarske steze na Koroški cesti.

 | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj

Parkirišče bo namenjeno predvsem dnevnim uporabnikom, ki prihajajo v Kranj na delo ali v šolo, s parkirišča pa bodo lahko pot nadaljevali z vožnjo proti centru mesta z javnim potniškim prometom, z javnim kolesom ali peš. Na tak način želijo v MOK zmanjšati promet v ožjem središču, razbremeniti gosto poseljene površine in zagotoviti še dodatna parkirna mesta. Občina je izvajalca del že izbrala na razpisu, z gradnjo bodo začeli najpozneje do marca, ob ugodnih vremenskih pogojih pa bo trajala predvidoma 180 dni, torej do septembra.

Operacija »Gradnja parkirišča P+R Zlato Polje« je vredna nekaj manj kot 858.000 evrov, z dobrimi 553.000 evri pa jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Parkirani avtomobili PARKIRANJE Gorenjska V dobrem letu prepotrebna nova parkirišča
Komentarjev 2
  • Maxman 11:52 13.februar 2022.

    Menda so v MB načrtovali podobno P+R in sicer P+P ! Prideš in greš peš naprej saj ni ustreznega prostora za parkiranje v MB ,razen na letališču ,ki pa je v lasti Kitajcev ! Marprom je zmanjšal število voženj avtobusa ...prikaži več po MB zaradi pomanjkanja voznikov .Tako boste ob upoštevanju PCT odredb in polnem avtobusu ostali na postaji kot Oto Pestner -30 let .

  • Arminda_Hampton 12:49 12.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎